Belátta hibáit az Apple; olcsó árszabása miatt hozhatja el a szuperciklust a 6,1 colos iPhone – mi történt a héten?

HusztiD 2018.02.17. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 569

Számos érdekes hírünk és történés volt az elmúlt napok folyamán, így ahogyan már megszokhattátok, ismételten összeszedtük közülük a legjobbakat.

apple-glass-ar-glasses-idrop-news-x-martin-hajek-1

Olcsó árszabása miatt igazán népszerű lesz a 6,1 colos LCD-s iPhone

A tavalyi iPhone X bejelentés után nem sokkal a KGI jól ismert elemzője, Ming-Chi Kuo már megosztotta a nagyközönséggel, hogy szerinte három darab okostelefonnal támad 2018. őszén az Apple. Elviekben lesz egy 5,8 és egy 6,5 colos OLED kijelzővel szerelt telefon, ami mellett elérhető lesz a 6,1 colos LCD panellel felvértezett olcsóbb alternatíva.

kgi-2018-iphone-lineup

Bővebben itt.

Mostantól szinte minden iPhone megkapja a Face ID-t

Az előző év szeptemberében bemutatkozott iPhone X által egy teljesen új hitelesítési eljárást vezetett be az Apple, ugyanis az akkor már évek óta használt Touch ID-t a Face ID váltotta fel. Ekkoriban a KGI elemzője elmondta, hogy idén feltehetően mindegyik modell megkapja a fejlett előlapi kamerát, de utána több kétes infót olvashattunk a témában.

apple-iphone-x-2017-iphone-x_70

Bővebben itt.

Észbe kapott az Apple, ezentúl sokkal inkább a szoftvereik minőségére mennek rá

Az utóbbi hónapok folyamán nagyon sok kritika érte kedvenc vállalatunkat, ugyanis mióta kiadták az iOS 11-es rendszert, azóta sorra jönnek elő zavaró hibái. Ezek nagy részét ugyan javította az Apple, de jelenleg még mindig ott tartunk, hogy koránt sem tökéletes a rendszer.

Key Speakers At The Apple Worldwide Developers Conference (WWDC)

Bővebben itt.

Kiderült hogyan szivárogtatták ki az iOS 9 iBoot forráskódját

Az előző hét vége előtt beszámoltunk az eddigi egyik legnagyobb szivárogtatásról, hiszen egy GitHub felhasználónak sikerült hozzájutnia az iOS 9 iBoot forráskódjához, amit boldogan megosztott a nagyközönséggel. Úgy tűnik, hogy nem kellett sokat várni a teljes sztorira, hiszen a Motherboard egy újabb beszámolóval állt elő, melyből mindent megtudhatunk.

ios_9_ipad_iphone-800x481

Bővebben itt.

iPhone X szerű beütést kap a Google 2018-as csúcsmodellje

Tavaly ősszel nagyot villantott az Apple az iPhone X-szel, hiszen ez volt a vállalat első olyan okostelefonja, ami elhagyta az ikonikus Home gombot, mely már a legelső iPhone óta jelen volt. Helyette egy teljesen új irányba mentek el a kaliforniaiak, mivel bemutatkozott a TrueDepth előlapi kamerarendszer, ami úgy tűnik, hogy a jövőbeli iPhone-ok új ikonikus jellemvonása lesz.

truedepth-800x481

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében összeszedtünk egy rakás unboxing és review videót a HomePod-ról, majd pletykaszinten felmerült, hogy heteken belül érkezik az Apple saját töltőállomása, az AirPower. Ha már HomePod, akkor elemzők szerint kapott hideget és egyben meleget, valamint teljes pompájában is megcsodálhattuk az Apple Parkot. Végül az Apple 2018-as részvényes találkozóján újabb, számunkra érdekes dolgok hangzottak el.

apple-iphone-x-2017-steve-jobs-theater_16

A hét második felében beszámoltunk, hogy saját Animoji féle újdonsággal támad a Samsung, majd jött a hideg zuhany, hogy riválisaihoz képest csúnyán elvérzik a HomePod. Szó esett az idei évi iPhone modellekben helyt kapó második generációs TrueDepth kamerarendszerről, valamint kiderült, hogy a Facebook ártalmatlannak tűnő spyware programmal támad. Végezetül pedig remek Apple Glass koncepcióképeket láthattunk Martin Hajektől.

Ezek voltak tehát az idei év hetedik hetének legérdekesebb hírei. Jövő héten is lesznek újabb érdekes híreink, valamint az Apple remélhetően a harmadik bétafrissítéseket egyaránt kiadja készülékeihez.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!