Ártalmatlannak tűnő spyware programmal támad a Facebook

HusztiD 2018.02.15. 15:55 iPhone 0 db 1 029

facebook-vpn-onavo-spyware

A TechCrunch beszámolója szerint új funkcióval támad a Facebook a dedikált alkalmazásában, mely cseppet sem lesz olyan jó, mint ahogyan a közösségi oldal azt reklámozza. Lényegében az alkalmazáson belül van egy Protect funkció, ami a Facebook által üzemeltetett Onavo Protect appra irányít minket.

Mindenekelőtt tudni érdemes, hogy a Facebook még 2013. folyamán szerezte meg az Onavót. Maga az Onavo Protect pedig egy VPN alkalmazás, amivel egyáltalán nem lenne baj, azonban a TechCrunch információi szerint sokkal inkább spyware lesz a program, mint egy remek és egyben ingyenesen letölthető VPN program, hiszen az app mindent figyelni fog velünk kapcsolatosan.

Az ehhez hasonló alkalmazásokért és szolgáltatásukért általában fizetni kell, viszont az Onavo Protectért nem. Lényegében ez lehet a sikerük kulcsa, azonban az alkalmazás minden szokásunkat és előzményeinket jegyezni fog, amit aztán szépen átad Facebook számára. Lényegében ennek köszönhetően később sokkal célirányosabb hirdetéseket kapunk a közösségi oldalon, szóval mindenki kellő óvatossággal használja.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!