Újabb zavaró probléma az iPhone X-szel; kiszivárgott az iOS forráskódjának egy darabja, bajban lehet az Apple – mi történt a héten?

HusztiD 2018.02.10. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 1 db 443

Ismét eltelt egy újabb hét, így mi is összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit és történéseit.

maxresdefault

Tim Cook: az Apple-t nem érdekli, hogy mekkora kihatással lesz az eladásokra az akkumulátor csereprogram

Az utóbbi hónapok folyamán tagadhatatlanul nagy port vert az Apple maga körül, ugyanis mióta kiszivárgott az akkumulátoros ügy, azóta több felhasználó is negatívan élte meg a dolgokat. Kárpótlásul az Apple kiadott egy nyilatkozatot, amiben kifejtették, hogy töredékáron cserélik az akkumulátorokat a felhasználói elégedettség miatt.

tim-cook

Bővebben itt.

A következő hónapban mutathatja be az új iPhone, iPad és MacBook modelljeit az Apple

Legutoljára az Apple tavaly szeptember folyamán jelentette be a csúcskategóriás iPhone X-et és vele együtt a nyolcas modelleket. Ezek megjelenését követően december folyamán megkaptuk az új iMac Pro modelleket, most péntektől pedig a HomePod egyaránt elérhető lesz az első körös országokban.

trio-iphone-ipad-mac-800x471

Bővebben itt.

Több száz iPhone X felhasználót érint a legújabb probléma

Mikor az Apple kiadta az iOS 11-et, akkor jóformán senki sem volt elégedett az új rendszerrel, hiszen sorra jöttek elő zavaró hibái. Azóta eltelt hónapok alatt az almások megpróbálták foltozgatni a hiányosságokat, azonban úgy tűnik, hogy még mindig akadnak igen kellemetlen hibák, melyek kihatással vannak a felhasználói élményre.

iphone-x-earpiece-800x565

Bővebben itt.

Teljesen új üzleti modellt vezethet be az Apple

Mit szólnátok hozzá, ha a jövőben megváltozna az Apple politikája úgy, hogy számotokra is kedvező legyen? Mit reagálnátok, ha egy teljesen új előfizetési csomagot vezethetnének be, ami által lehetőségünk lenne mindig az aktuális termékeiknek a használatára? Nos, az egyik jól ismert és általában megbízható elemző, Horace Dediu szerint ez egyáltalán nem elképzelhetetlen.

screen-shot-2017-06-06-at-8-43-39-am

Bővebben itt.

Kiszivárgott az iOS forráskódjának egy része – az Apple szerint nincs nagy probléma

A Motherboard beszámolója szerint hatalmas bajban lehet az Apple, hiszen több millió készülék kerülhet veszélybe. Az történt ugyanis az elmúlt napok folyamán, hogy egy GitHub felhasználó kiszivárogtatta az Apple iBoot rendszerének a forráskódját, ami lényegében az operációs rendszer bootolási folyamatát szolgálja, ahogyan azt a nevéből is kikövetkeztethetjük.

_1518084713

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében láthattunk egy újabb remek iPhone X reklámot, majd kiderült, hogy továbbra is az  Apple telefonjai a legkeresettebbek a csökkenő okostelefonok piacán. A Mario Kart rajongói számára is volt egy jó hírünk, hiszen egy év múlva érkezik a Nintendo új játéka iOS-re, valamint szót ejtettünk arról, hogy hogyan kezeli a szoftverfrissítéseket a HomePod. Nem utolsó sorban pedig kiderült, hogy J.J. Abrams inkább az HBO-t választotta az Apple helyett.

apple_music_up_next_daniel_caesar1

A hét második felében jött az érdekes hír, mely szerint az Apple túlszárnyalta a Samsung eladásait a legutóbbi negyedévben, majd arról szintén szó esett, hogy Amerikában nyomhatja le elsőnek az Apple Music a Spotify-t. Ugyan még nem hivatalos, de az almások lehet jóváírják majd a korábbi cserélt akkumulátorok árkülönbözetét, illetve megtekinthettük, mennyire repeszt a 18 magos iMac Pro. Végül, de nem utolsó sorban hivatalosan kiderült, hogy az iPhone X és vele együtt a nyolcas modellek nem érintettek a teljesítménycsökkentős mizériában.

Ezek voltak a 2018-as év hatodik hetének legérdekesebb hírei. Maradjatok továbbra is velünk, ugyanis jövő héten is lesznek újabb érdekességek. Mivel az Apple most adta ki a második bétákat, így esélyes, hogy a jövő héten még nem kapjuk meg a harmadik kiadásokat, de ezen felül várhatunk kisebb hibajavítást, melynek majd az iPhone X felhasználói örülhetnek leginkább.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Zsolt68 - 2018.02.13. 13:13

    Egy kérdés:reggelre iPhone X-emen kikapcsolt a “face ID”!Azóta az újbóli beszkennelésre nem fogadja el az arcomat!Hiába “Hard reset”-eltem többször is,nem oldja meg!Mindannyiszor azt írja;”nem látja a nézetben az arcomat”!Tud valaki hasznos tanácsot?Előre is köszi!

Szólj hozzá Te is!