Az iPhone X és a nyolcas modellek alapból nem érintettek a teljesítménycsökkentős problémában

HusztiD 2018.02.09. 10:25 Apple, iOS, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 397

iphone-8-iphone-8-plus-iphone-x-image-001

Előző december folyamán az Apple hivatalosan elismerte, hogy a gyengülő akkumulátorok miatt lesz az idő előrehaladtával egyre lassabb a telefonunk. Ezt követően egy hivatalos közleményt adtak ki, melyben részletesen megmagyarázták a miérteket, majd ezzel együtt egy jó akkumulátor csereprogramot is hirdettek, melynek köszönhetően kedvezményes áron cserélhetőek az aksik.

Tudjuk nagyon jól, hogy az iOS 11.3 első bétája már több, mint két hete elérhető a fejlesztők számára, azóta pedig még a második kiadások is megérkeztek a hét folyamán. Most azonban sokak számára szemet szúrt az iOS 11.3 kapcsán az új támogatói dokumentum, melyben az Apple leír pár érdekességet arról, hogy az új modelleket, tehát az iPhone X-et és a nyolcasokat egyáltalán nem érinti a fennálló probléma.

A hivatalos információk szerint az iPhone 8, iPhone 8 Plus és az iPhone X egy sokkal fejlettebb hardver és szoftver dizájnnal rendelkezik, így sokkal jobb a készülékek energia menedzsmentje. A felhasználók számára ez annyit jelent, hogy a rendszer jobban kezeli a teljesítményt, így annak csökkentése nélkül sem lesznek véletlenszerű leállások, mint a korábbi modellek esetében.

iphone-2017-lineup

Korábbi iPhone-oknál egyébként az okozta a problémát, hogy ahogyan a telefonok akkumulátorai vesztettek a kapacitásukból, úgy volt rá egyre nagyobb az esély, hogy véletlenszerűen kikapcsoljanak. Az Apple annak érdekében tette bele a teljesítménycsökkentő funkciót a korábbi iOS kiadásokba, hogy elkerüljék ezeket a váratlan helyzeteket, hiszen az kellemetlen lenne a felhasználók számára.

Sajnos visszájára sült el a dolog, ugyanis sokakat zavar, hogy csökkentett teljesítményt tapasztaltak. Ennek apropóján a heteken belül érkező iOS 11.3 végfelhasználói kiadásában már mi is eldönthetjük, hogy bekapcsoljuk-e a teljesítménycsökkentést a stabilabb működésért, avagy kikapcsoljuk azt, de akkor kockára tesszük a véletlenszerű kikapcsolódások lehetőségét.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!