Mennyire repeszt a 18 magos iMac Pro?

HusztiD 2018.02.08. 17:55 Kiemelt hírek, Mac, Videók 0 db 667

tld-18-core-imac-pro-benchmarks

Az előző év utolsó napjaiban jelent meg az iMac Pro, azonban ekkor még csak az idézőjelesen gyengébb, 8 és 10 magos kiadásokat lehetett rendelni az Apple-től. Azóta teltek a hetek, s világszerte elérhetővé váltak a 14 és 18 magos kiadások, így az egyik közkedvelt YouTube-er, Jonathan Morrison készített egy rövid videót, melyből megtudhatjuk, milyen sebességbeli különbségek mutatkoznak a modellek között.

Érdemes leszögezni, hogy Jonathan csak a 8, 10 és a 18 magos verziót tudta letesztelni. Ahogyan a videóban látható, több megpróbáltatásnak tette ki a gépeket. Az egyik legérdekesebb a Geekbench 4 eredmények voltak, ahol megmutatkozott a 18 magos modell igazi ereje. Igazából elmondhatjuk, hogy mind a három gép hasonlóan muzsikált egymagos módban, hiszen 5 000 és 5 400 körüli pontszámokat értek el. A lényeg viszont ezután, több magos teljesítményben tapasztalható. A 8 magos gép összesen 31 ezer pontot, a 10 magos 37, míg a 18-as közel 49 ezres pontszámon zárt.

Természetesen az új masináinak gyorsaságát leginkább az Apple saját szoftverein érezhetik a felhasználók. A Final Cut Pro X alatt egy 3 perces 8K-s anyagot közel 6 perc alatt exportált a csúcsmodell, míg a középsőnél harminc másodperccel tovább tartott, s a 8 magos kicsivel több, mint 7 perc alatt készült el. Az olyan harmadik féltől származó programok, mint az Adobe Media Encoder viszont egyáltalán nem használja ki az erősebb iMac Próban rejlő lehetőségeket, hiszen itt minimális különbségek tapasztalhatóak a modellek között.

Illik megjegyezni, hogy az iMac Prót az Apple az úgynevezett professzionális felhasználók számára találta ki, akik mindennapi munkájuk során igénylik a plusz erőt. Természetesen átlagfelhasználásra még a 8 magos modell is erősen túlzónak mondható, azonban aki napi szinten több 4 és 8K-s videóanyagokat vág, azok fogják leginkább érezni a drágább masinákban szunnyadó erőt. Ha ár/érték arányokról beszélünk, akkor valószínűleg a 10 magos kiadásra éri meg a legjobban beruházni, de magyar pénznemben mérve ez még így is több, mint kétmillió forintba kerül, ami mindennek nevezhető, csak éppen olcsónak nem.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!