Túlszárnyalta a Samsung globális eladásait az Apple

HusztiD 2018.02.07. 11:56 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 185

iphone-x-quad

Az előző hét második felében megejtett 2018 Q1-es pénzügyi konferenciából hivatalosan megtudhattuk, hogy hogyan teljesítettek az almások, azonban ezt követően a Strategy Analytics csapata arról számolt be, hogy 9 százalékot csökkent ugyanezen időszakban az okostelefonok piaca. Legutóbb viszont az IHS Markit adott ki egy új elemzést, kik elemzői sokkal pozitívabban látják a dolgokat.

A szakemberek számításai alapján nem volt annyira drasztikus a csökkenés, ahogyan a Strategy Analytics beszámolt, hiszen mindösszesen csak 4,5 százalékot esett vissza 2017. utolsó negyedévében az okostelefonok piaca. A hozzáértők kalkulációi szerint mindösszesen két olyan gyártó volt, kik ugyanebben a negyedik negyedéves időszakban növelni tudták az eladásaikat, ez pedig nem más mint a Xiaomi és a Motorola párosa.

A számunkra érdekes rész most jön. Az IHS számításai kimutatták, hogy az Apple 2017 Q4-ben kiválóan teljesített, hiszen a globálisan eladott okostelefonok 20 százaléka volt valamilyen iPhone modell. Ezzel az aránnyal viszont sikerült a Samsungot túlszárnyalniuk, ugyanis a Dél-koreai gyártó mindösszesen csak 19 százalékos összesített megoszlást ért el az okostelefonok piacán. Itt érdemes megemlíteni, hogy míg az Apple drágább, prémium telefonokat árul, addig a Samsung kínálatában az alsótól a felső kategóriásig bármi megtalálható.

iphone-2017-lineup

Végül, de nem utolsó sorban az IHS szakemberei szintén elmondták, hogy emelkedett az iPhone átlagos eladási ára. Elemzéseik alapján 796 dollárra kúszott fel ennek mértéke, míg egy évvel korábban 695 dollárról beszélhettünk. Mondjuk ez nem csoda, hiszen az iPhone X ezer dolláros indulóára alaposan feltornászta az átlagárakat, de a következő hónapok leforgása alatt feltehetően még tovább fog növekedni.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!