Hamarosan a felhasználók is dönthetnek az iPhone teljesítményszabályzásáról; iOS 11.2.2 alatt meghal az iPhone 6 – mi történt a héten?

HusztiD 2018.01.20. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 652

Ez a hét sem telt el unalmasan, ugyanis számos érdekes történés és hírünk volt, melyek közül szokás szerint összeszedtük a legjobbakat.

watchos-5-please

Jóformán teljesen megöli az iPhone 6-ot az iOS 11.2.2-es biztonsági frissítés

Az Apple előző hét folyamán tette elérhetővé az iOS 11.2.2-es rendszert, amely az úgynevezett ‘Spectre’ és ‘Meltdown’ néven elhíresült hibáit tapasztotta be. Az Intel körüli esetek nagy felháborodást váltottak ki, akárcsak az Apple közleménye abban a témában, hogy miért érezzük lassúnak a több éves készülékeinket. Úgy tűnik, hogy ezen két téma összeérni látszik bizonyos felhasználók legnagyobb bánatára.

apple-iphone-6-gold-silver-space-gray

Bővebben itt.

Jövőre egy teljesen újragondolt Face ID-t mutat be az Apple

Lassan három hónapja, hogy az Apple piacra dobta az iPhone X-et, de bizonyos források már az ezt követő modellekről pletykálkodnak. Ezúttal a koreai ETNews közölt le új infókat egy meg nem nevezett, de elviekben a tűzhöz közel álló forrásokból.

truedepth-800x481

Bővebben itt.

chaiOS – újabb súlyos biztonsági hiba, mely átmenetileg megöli az iPhone-od

Úgy tűnik, hogy tovább folytatódik az iOS 11 körüli mizéria, ugyanis ma hajnalban egy újabb súlyos biztonsági hibára figyelt fel egy Abraham Masri nevű Twitter felhasználó. Súlyos hibáról beszélünk, így azonnal felkapták a hibajelenséget, az EverythingApplePro YouTube csatorna pedig egy videós demonstrációt csinált minderről.

maxresdefault

Bővebben itt.

iOS 11.3 alatt a felhasználók dönthetik el, kívánják-e lassítani az iPhone-t, vagy inkább kockáztatnak

Az utóbbi hetek folyamán annyian támadták meg az Apple-t, hogy úgy tűnik, beadják derekukat. Az előző év vége előtt kért bocsánatot a kaliforniai vállalat egy közlemény berkein belül a felhasználóitól, azonban már ekkor megígérték, hogy hamarosan elérhető lesz egy iOS frissítés, amiben lényegében jobban hozzáférhetünk az akkumulátor adataihoz.

iphone-6-battery-2

Bővebben itt.

Trump reformjainak köszönhetően temérdek pénzt visz haza az Apple

Az Apple új közleményt adott ki hivatalos honlapján arról, hogy miképp lendítik fel az amerikai gazdasági piacot. Az almások a már meglévő és új befektetések által idén 55 milliárd dollárral járulnak hozzá az Egyesült Államok gazdaságához, míg az elkövetkezendő öt évben ennek mértéke 350 milliárdra lesz tehető.

donald-trump

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején jött a nagyon érdekes hír, mely szerint 370 ezer koreai perli be az Apple-t, majd sajnos kiderült, hogy iPhone 6 Plus tulajainak akár áprilisig kell várniuk az akkumulátor cseréjükre. Az amerikai App Store hasznos funkcióval bővült, amit hamarosan a magyar is megkaphat, majd megkaptuk az idei év legelső drónvideóját az Apple Parkról. Sajnos volt egy szintén rossz hír, mely alapján idén sem várhatunk komolyabb MacBook Pro frissítésre.

macbook-pro-touch-bar-1

A hét második felében nagyon érdekes pletyka röppent fel, mely alapján akár J.J. Abramsszal erősítheti csapatát az Apple, valamint láthattuk az egyik legelső watchOS 5 koncepcióképeket. Ha minden igaz, akkor az Apple partnerei már leszállították az első egymillió HomePod-ot, nem utolsó sorban pedig felmerült, hogy hamarosan a Sharp és a Japan Display is beszállhat a Samsung és LG párosa mellé az OLED gyártásba.

Ezek voltak a 2018-as év harmadik hetének legérdekesebb hírei. Ne feledjük, napokon belül kapunk egy fontos biztonsági frissítést az Apple-től, így érdemes lesz figyelni az elkövetkezendő napokban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!