Az Intel botránya miatt az Apple-t is perlik

HusztiD 2018.01.18. 17:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 235

a11bionicchip-800x595

Rájár a rúd mostanában az Apple-re, ugyanis tavaly év végén egy közlemény berkein belül elárulták, hogy miért érezzük lassabbnak az idősebb telefonjainkat. A napokban emiatt több, mint 370 ezer koreai perelte be őket, de ha mindez nem lenne elég, akkor most egy újabb ügy miatt mehetnek a bíróságra.

Azt is tudjuk, hogy az elmúlt hetek folyamán nagy port kavart az Intel úgynevezett ‘Meltdown’ és ‘Spectre’ biztonsági hibája. Lényegében egy olyan biztonsági résről van szó, melyet a hozzáértő hackerek könnyedén megkerülhetnek, ami által hozzáférhetnek a készülékeinken tárolt személyes adatokhoz. Sajnos ez nem csak magát az Intel processzorral szerelt gépeket, hanem az AMD és ARM chipekkel felvértezett készülékeket egyaránt érinti.

A napok folyamán Anthony Bartling és Jacqueline Olson perelte be az Apple-t San Joséban. A sértett felek szerint az Apple már 2017. júniusa folyamán tudott a ‘Meltdown’ és ‘Spectre’ hibákról, de ettől függetlenül nem publikálták azt a nagyközönség számára, ami mellett továbbra is értékesítették az A szériás processzoraikkal szerelt készülékeiket.

adafruit_3296

Tudjuk nagyon jól, hogy az almások az iPhone 4 óta használnak A szériás processzorokat. Ez konkrétan azt jelenti, hogy az A4-től kezdve az A11 Bionic chipig minden készüléket érint a hiba, melyben megtalálhatóak ezen processzorok. Nem csak az iPhone és iPad modelleket, de az Apple TV-t is nyugodtan ide sorolhatjuk.

Az Apple egyébként a macOS High Sierra 10.13.2 és az iOS 11.2.2-es rendszerükben hozott megoldást az említett biztonsági hibákra, melyeket az előző hét folyamán dobtak piacra. Hogy mi lesz az ügy kimenetele, az egyelőre nem tudott, viszont ahogy lenni szokott, akár hosszas évekig is elhúzódhat.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!