Január elsején újabb rekordot állított fel az App Store

HusztiD 2018.01.08. 09:55 App Store, iOS, Kiemelt hírek 0 db 142

ios-11-app-store

Nem olyan régen jelentette be az Apple, hogy ismételten új rekordot állítottak fel a karácsonyi ünnepek alatt az App Store-ban. Egy közlemény berkein belül kiderült, hogy a felhasználók karácsony első napjától az év utolsó napjáig több, mint 890 millió dollárnak megfelelő pénzösszeget költöttek.

Ha ez még nem lenne elég, akkor arról szintén beszámoltak, hogy mi volt a helyzet január legelső napján. Arányaiban véve ekkor költöttek a legtöbbet a felhasználók, hiszen ezen egy nap leforgása alatt 300 millió dollárt költöttek el az emberek. Vagyis mondhatjuk azt, hogy egy nap alatt az egyharmadát produkálták annak, amit az azelőtti egy hét folyamán.

Az iOS fejlesztői sem panaszkodhatnak a 2017-es évre, ugyanis ebben az esztendőben összesen 26,5 milliárd dollár bevételhez jutottak, ami 30 százalékos növekedést mutat a 2016-os adatokhoz képest. Ha 2008 óta összeadjuk az összesített bevételeket, akkor az App Store eddig 86 milliárd dollárnál több bevételt hozott a fejlesztők konyhájára, ami már-már hihetetlen teljesítménynek számít.

app-store-redesign-on-iPhone-ios-11

Az iOS 11-ben bemutatkozott ARKit segítségével egyre több és több kiterjesztett valóságot támogató alkalmazás jelent meg az App Store-ban. A mostani közlemény szerint jelenleg 2 ezernél több ilyen alkalmazás található meg, melyek közül a Pokemon GO az egyik legnépszerűbb játék.

Egyébként pont az iOS 11-ben szabta át az App Store-t az Apple, melynek köszönhetően sokkal átláthatóbb lett maga a felület. Valamint arról szintén érdemes szót ejteni, hogy minden napra bemutatnak egy-egy kiemelt játékot és alkalmazást, melynek köszönhetően tovább népszerűsítik az adott fejlesztők alkotásait.

Kíváncsian várjuk, hogy milyenek lesznek a következő évi adatok, de mindenekelőtt reméljük, hogy az iOS 12-re kijavítja jelenlegi hibáit az Apple a még zavartalanabb felhasználói élményért.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!