Dolgok, amiket szeretünk az iPhone X-ben

HusztiD 2018.01.05. 17:25 iPhone, Kiemelt hírek 6 db 578

iphone_x_gallery1_2017

Nem olyan régen összeszedtük nektek, hogy melyek azok a dolgok, amiket utálunk az iPhone X-ben, most pedig összeírtuk azokat, hogy miket szeretünk az új csúcskészülékben. Tudjuk nagyon jól, hogy számos változást hozott az iPhone X, melyeknek sokan örülnek, de vannak, akik visszasírnak egy-két dolgot a korábbi iPhone modellek kapcsán. De nézzük, melyek a legjobb dolgok, melyeket szeretünk az új telefonban.

A tökéletes méret

Az Apple az utóbbi években a 4,7 és 5,5 colra állt át. Sokak szerint a 4,7-es készülék volt a legoptimálisabb méret, azonban többeknek tetszett inkább az 5,5 col a nagyobb kijelző miatt, de ez már hatalmasnak számított. Az iPhone X-nél lényegében elmondhatjuk, hogy a 4,7 colos készülékek fizikai méretében az Apple bemutatott egy 5,8 colos kijelzőt, ezzel pedig az egykezes felhasználók kedvében is jártak.

Elavultnak tűnnek a korábbi iPhone modellek

Megszokhattuk, hogy hogyan néz ki egy iPhone: a készülék alján Home gomb, míg az alsó és felső káva hatalmas. Az iPhone X-nél elköszönt a Home gomb, amivel hatalmas felület vált elérhetővé, valamint a felső és oldalsó kávákon egyaránt csökkentettek a kaliforniaiak.

iPhone-X-4

Kiemelkedő üzemidő

Az iPhone X esetében közel iPhone 8 Plus közeli üzemidőről beszélhetünk. Nem hiába, hiszen nagyobb aksit kapott, valamint az OLED kijelzőnek köszönhetően is kevesebbet fogyaszt a telefon. A különbséget pedig a nap végén vehetjük észre, hiszen egész napos nyúzás után bőven marad még benne szufla.

Csodaszép kijelző

Az iPhone X az első olyan iPhone, ahol az Apple bemutatta az OLED kijelzőt. Konkurenseknél már évek óta megtalálható a technológia, azonban az Apple kivárta, míg sokkal kiforrottabb lesz a technológia. Végeredményben pedig egy igazán lenyűgöző kijelzőt sikerült belepakolni a csúcsmodellbe.

Jól működik a Face ID

Sokan kétesen fogadták az új hitelesítési eljárást, hiszen a felhasználók a jó öreg Touch ID-hez voltak hozzászokva. Az előlapi TrueDepth kamerarendszer viszont annyira fejlett, hogy a készülék idővel jobban megismer minket, így egyre jobb, megbízhatóbb lesz a felismerés. Természetesen egy új frizura, szemüveg, vagy sál sem jelent számára kihívást.

Szerethető a kamerakivágás

Sokan támadták az Apple-t, amiért a kijelző felső részén egy érdekes kivágással oldották meg a TrueDepth kamerarendszert. Használat közben egyáltalán nem zavaró, viszont megadja a telefon egyediségét.

iphone-x-display

Könnyű elsajátítani a gesztusokat

A Home gomb kinyírásával egyértelmű volt, hogy új felhasználói felületet és vezérlést kell kitalálniuk az almásoknak. Az új gesztusok pedig könnyen tanulhatóak és pofon egyszerűen működnek.

Az egyik legjobb kamerával rendelkezik az iPhone X

Az Apple évről évre sokat fejleszt kameráin, de az iPhone X-ben látványos fejlődések tapasztalhatóak. Az iPhone X esetében lehetőségünk van 4K felvételre 60 fps mellett, de akár úgynevezett super slo-mo videót is rögzíthetünk 1080p felbontás mellett 240 fps-sel. Azt pedig még nem is említettük, hogy a második szenzoron is sokat csiszoltak, amin felül szintén megkapta az optikai képstabilizációt.

Ezek voltak szerintünk a legszerethetőbb dolgok az iPhone X-ben. Aki lemaradt volna az előzményről, hogy mit utálunk benne a legjobban, az itt pótolhatja.

Ti mit szerettek legjobban az iPhone X-ben?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+4.59999

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 6 db

 1. Huey - 2018.01.05. 18:52

  Én sajnos nem tapasztalom azt a frankó üzemidőt. Azonos használat mellett az i7-emet 20-30%-al tettem töltőre 23-00 között, míg az X már gyakran 8kor sikoltozik a töltőért. Megvárom, míg kicsit felduzzadnak a készletek, aztán viszem is szervizbe.

 2. Xy - 2018.01.05. 21:44

  Miért nem írtok az évszázad biztonsági résének titulált processzorhibákról amik az iPhonokna is bekerültek? 2 napja a csapból is ez folyik. A Microsoft már a frissítést is kiadta. Mi van az iPhone 4s telókkal? Azok is kapnak frissítést?

 3. Bigyo - 2018.01.05. 23:31

  Nekem tök jó az üzemidőm. Simán kibír egy napot. Most 36%-on van, bő 1-2 óras SimCity vagy RealRacing3 is belefért ebbe.

 4. Dave - 2018.01.06. 13:37

  A fekete tényleg szép,de a “fehér”.
  Azért ez a sárga kijelző nem az igazi.

 5. Apples - 2018.01.07. 22:59

  “Szerethető a kamerakivágás” – anno a Skoda s100 is szerethető volt

 6. Fap Fap Fap - 2018.01.11. 21:56

  Anno az legalabb szeretheto volt. Ez a kivagas rendkivul rusnya. Akinek tetszik es nem zavarja, hogy full belelog a kijelzobe, annak konkretan nincs szeperzeke, vagy akkora elvakult fan, hogy szamara egy apple seggszor is tetszene fel millaert.

Szólj hozzá Te is!