Súlyos hibát ismert el az Apple; egybeolvadhat az iOS és a macOS – mi történt a héten?

HusztiD 2017.12.23. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 604

Eseménydús volt az elmúlt hét, hiszen a számos érdekes hír mellett az Apple egy nagyon komoly problémát ismert el, amely minden iPhone felhasználót érint. Na de nézzük egyesével, hogy mik történtek az elmúlt napokban.

artboard

Az Apple megmagyarázta, hogy miért lassulnak a régebbi iPhone modellek

Az idő múlásával egyre lassabbnak és lassabbnak érzed az iPhone-od? Semmi para, hiszen az Apple pont így tervezte telefonjait… Az utóbbi hetekben többször felbukkant a téma Redditten, hogy az iPhone 6 és 6s modellek jelentősen belassultak az évek múlásával, de az almások úgy érezték, hogy ideje megosztani a valós miérteket a találgatások helyett.

iphone-6-battery-2

Bővebben itt.

Cross-platform alkalmazásokat várhatunk jövőre az iOS és macOS rendszerek között

A Bloomberg egy nagyon érdekes beszámolóval állt elő nem olyan régen. Értesüléseik szerint az Apple hamarosan bevezet egy olyan új fejlesztői eszközt, amely lehetővé teszi az úgynevezett cross-platform alkalmazások fejlesztését. Ez annyit jelent, hogy ami iOS-en iPhone és iPad alatt fut, az ezentúl macOS alatt egyaránt menni fog.

screen-shot-2017-06-06-at-8-43-39-am

Bővebben itt.

Mennyire rúghat labdába az iPhone X egy komoly DSLR kamerával szemben?

Most, hogy már egy bő hónapja elérhető az iPhone X, egyre több összehasonlító videó készül róla. A YouTube-ot böngészve viszont találtunk két nagyon érdekes összehasonlítást, melyben kettő olyan funkciót hasonlítanak össze, amelyre igazán csak a DSLR kamerák képesek, miközben még az iPhone most kezd szárnyat bontogatni.

maxresdefault (2)

Bővebben itt.

Hónapokon belül érkezik az új AirPods, amely képes lehet a vezeték nélküli töltésre

Hónapokkal ezelőtt, mikor az Apple bemutatta az új iPhone modelleket, akkor számos egyéb apróságról is szó esett. Az egyik, hogy valamikor a következő év elején érkezik az AirPower töltőpad, amivel egyszerre tölthetjük az iPhone, Apple Watch és AirPods készülékeinket. Igen ám, de jelenleg az AirPods nem támogatja a vezeték nélküli töltést, így már ekkor világos volt, hogy egy frissített változatot ad ki idővel az Apple.

og

Bővebben itt.

Így mentett meg egy újabb életet az Apple Watch, amelyre még a klinika eszközök sem voltak képesek

Megszokhattuk, hogy időközönként mindig kapunk egy-egy érdekes történetet arról, hogy egy Apple Watch hogyan menti meg az emberek életét. Ezúttal Scott Killain ügyvédet mentette meg az Apple kütyüje. Méghozzá nem is akárhogyan, hiszen főhősünk számos egészségügyi teszten vett részt, ahol mindent rendben találtak.

91910585480d7af34254c6b8f89e714e

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében felbukkant egy új szabadalom, amely alapján még emberibb lenne Siri, majd ezt követően adtunk egy remek tippet, hogy az iPhone X felhasználói hogyan érhetik el a Reachability funkciót telefonjukon. Újabb jó hír, hogy mostantól egy munkanapra csökkent az iPhone X szállítási ideje, viszont némileg rossz, hogy ezzel párhuzamosan újra hiánycikk lett az AirPods.

iphone-x-display

A hét második felében felmerült, hogy bő félév múlva érkezhetnek az új AirPods modellek, melyek már támogatják a vezeték nélküli töltést, valamint egy remek sötét módos iPhone X koncepciót is kaptunk. Nem utolsó sorban kiderült, hogy mostantól már nem nálunk Magyarországon a legdrágább az iPhone X, valamint az is boncolgattuk, hogy milyen nevezési tematikát vezethet be a jövőbeli iPhone modellek kapcsán az Apple.

Ezek voltak az ötvenegyedik hét legérdekesebb történései. Nyakunkon a karácsony, így a megszokott tempóhoz képest kevesebb hírünk lesz, de maradjatok velünk, hiszen a következő napokra is lesznek újabb érdekességek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!