Cross-platform alkalmazásokat várhatunk jövőre az iOS és macOS rendszerek között

HusztiD 2017.12.21. 10:25 iOS, Kiemelt hírek, macOS 1 db 276

screen-shot-2017-06-06-at-8-43-39-am

A Bloomberg egy nagyon érdekes beszámolóval állt elő nem olyan régen. Értesüléseik szerint az Apple hamarosan bevezet egy olyan új fejlesztői eszközt, amely lehetővé teszi az úgynevezett cross-platform alkalmazások fejlesztését. Ez annyit jelent, hogy ami iOS-en iPhone és iPad alatt fut, az ezentúl macOS alatt egyaránt menni fog.

Ennek a fejlesztői eszköznek a lényege, hogy a fejlesztők olyan alkalmazásokat tudnak létrehozni, amely érintős felhasználói felülettel, valamint a hagyományos egér és billentyűzet kombóval is működnek. Elviekben eme újdonságról a következő évi WWDC 18 konferencián hallhatunk, hiszen akkor tervezi mindezt bemutatni az Apple.

Ez annyit jelent, hogy az iOS 12 és a macOS 10.14 támogatni fogja ezen eljárásokat abban az esetben, ha minden jól megy. A Bloomberg ezt nem igazán tudta biztosra állítani, ugyanis a forrásuk szerint még semmi sincs kőbe vésve. A tervek alapján a következő évi főrendszerek kapják meg a támogatást, ha minden jól megy. Ha nem, akkor csúszni fog a projekt, de esetleges B tervről egyelőre nem szólnak a hírek.

Érdekes beszámoló ez egyébként, ugyanis Tim Cook és még pár vezető évekkel ezelőtt elmondta, hogy nem szeretnék az iOS-t és a macOS-t egye olvasztani, hiszen az fölösleges lenne. A mostani hírek szerint pedig csak ehhez kerülnének egy lépéssel közelebb, ha mindezt megvalósítanák. Mindenesetre mi várjuk a következő évi fejlesztői konferenciát, valamint hogy milyen újdonságot mutatnak be a kaliforniaiak.

Ti örülnétek a cross-platform támogatottságnak?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Krisztián - 2017.12.22. 08:05

    A Microsoft már évekkel ezelőtt meglépte.

Szólj hozzá Te is!