Phil Schiller kevésbé elégedett a konkurensek arcfelismerő technológiájával

HusztiD 2017.12.19. 10:25 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 155

schiller

Az Apple egyik jól ismert vezetője, Phil Schiller nem olyan régen a holland Bright-nak adott új interjút, ahol beszéltek az iPhone X-ről és a Face ID-ről, valamint érintőlegesen szó esett a hónapok óta várt HomePod-ról. Phil viszonylag ritkábban ad interjút, de ezúttal kifejtette véleményét a dolgok kapcsán.

Az iPhone X és a Face ID kapcsán Phil megjegyezte, hogy ez az új hitelesítési eljárás egy nagy lépés a konkurensekéhez képest. A vezető elmondása szerint az Apple-nél nagyon sokat agyaltak azon, hogy hogyan és miként szabaduljanak meg a Home gombtól, úgy, hogy mellette megmarad Siri, az Apple Pay és a Touch ID (vagyis mostantól a Face ID). Sokat kellett gondolkodniuk azon, hogy mindezt hogyan hozzák vissza, de a Face ID bemutatásával egy teljesen egyedi eljárást mutattak be. Például a Siri a bekapcsoló gombbal érhető el, míg a multitasking egy egyszerű gesztussal.

Ezen felül emberünk megjegyezte, hogy nem igazán rajong azon arcfelismerő rendszerekért, melyek a konkurens gyártóknál jelen vannak. Elmondása szerint mindegyik bűzlik valamiért, hiszen nem működnek megfelelően, valamint a Face ID-tól is jelentősen eltérnek, hiszen kevésbé komplexek, ami által megfelelő működésre sem képesek.

faceid

Phil a Face ID kapcsán beszélt, hogy gondoltak a személyes adatok titkosítására egyaránt. A TrueDepth kamera ugyan elérhető a fejlesztők számára, viszont elmondása alapján a fejlesztők nem férnek hozzá a Face ID által tárolt adatokhoz. Amikor a Face ID-val hitelesítjük magunkat, akkor egy kódolt algoritmus fut le a háttérben, amely biztosítja, hogy nem mennek tovább a Face ID adatai. Ezen felül elmondta, hogy a fejlesztők ha hozzá szeretnének férni az arcunk adatihoz (nem a Face ID-hoz, hanem magához a kamerához), akkor előtte az alkalmazás értesítést küld számunkra, hogy engedélyezzük-e. Itt érdemes megjegyezni, hogy amikor egy fejlesztő engedélyeztetni kíván egy alkalmazást az App Store-ban, akkor első körben az Apple ellenőrzésén kell átesni, ahol eléggé szigorúan kezelik a dolgokat.

Szó esett a VR és AR témáról egyaránt, a vezető elmondása szerint pedig a kaliforniai vállalatnál nagyon sok energiát öltek mindebbe. Elmondta, hogy több lehetőség rejlik ezekben a technológiákban, de ez nyilván az idő előrehaladtával fog mindez még inkább kibontakozni.

siri-homepod-opinion

Végül, de nem utolsó sorban a régóta várt HomePod-ról szintén szót esett. Phil elmondta, hogy azért késik a készülék, mivel szeretnék minél tökéletesebbre csiszolni azt. A HomePod esetében azt szeretnék elérni, hogy ha besétálsz a szobádba, akkor a HomePod ott álljon a rendelkezésedre, s egy egyszerű villanyfelkapcsolástól a redőnyök lehúzásáig bármit rá lehessen bízni. Egy szóval az okosotthon koncepciója miatt próbálják tovább tökéletesíteni, nehogy egy félkész terméket dobjanak piacra.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!