Új szabadalom alapján lesz egy fokkal emberibb lesz Siri

HusztiD 2017.12.18. 09:55 Kiemelt hírek, Siri 0 db 574

Apple-Siri-iPhone

A Gizmodo csapata szemfüles volt, hiszen észrevettek egy olyan szabadalmat, melyet még 2016 folyamán nyújtott be az Apple, de csak az elmúlt napok folyamán vált publikussá. Ezúttal az új funkciók Sirit érinthetik, aki hamarosan nem csak megtanulhat suttogni, hanem a mi suttogásainkat is hallani fogja.

Az Apple röviden leírta, hogy miként funkcionálhat a jövőben Siri. Egy olyan eljáráson dolgoznak, ami által a virtuális asszisztensünk megérti azt is, ha suttogunk. Tudjuk nagyon jól, hogy a jelenlegi technológia erra képtelen, így Siri csak akkor reagál számunkra, ha tisztán, érthetően és persze hangosan beszélünk.

Mégis mi értelme lenne a suttogásnak? A leírás szerint vannak olyan helyek, ahol csak suttogni lehet. Ilyen például egy könyvtár, ahol nyilván nem fogunk normál hangon a telefonunkhoz beszélni. Miután Siri érzékelné, hogy suttogunk hozzá, onnantól kezdve ő is suttogva beszélne vissza – ezzel a lépéssel jelezvén, hogy diszkrét marad, így nem fog felkiáltani az általunk kérdezett válaszával.

Apróbb újdonság lenne ez, aminek nem feltétlenül vennénk hasznát, hiszen az iOS 11-ben már írhatunk is Sirinek, így szerintünk aki diszkrét szeretne maradni, az úgyis inkább írni fog Sirinek. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e kiviteleznie az eljárást az Apple-nek, de mi magyarok egyelőre annak is örülnénk, ha megtanulna magyar nyelven kommunikálni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!