Januártól kinyírja a 32 bites alkalmazásokat macOS High Sierra alatt az Apple

HusztiD 2017.12.06. 17:55 Kiemelt hírek, Mac, macOS, Programok 0 db 466

macos-high-sierra-macbook-pro

Ha visszamegyünk pár hónapot az időben, akkor tudhatjátok, hogy az iOS 11-el az Apple megszüntette a 32 bites alkalmazások támogatottságát. Ennek kapcsán több ezer appot töröltek az App Store-ból, hiszen már idejétmúltnak számítanak. Korábban a kaliforniaiak ugyan jelezték a fejlesztőknek, de a napokban ismételten megerősítették a hírt, mely alapján 2018. január elsejétől csak a 64 bites appokat engedélyezik a Mac App Store-ban, míg a meglévő alkalmazások frissítéseivel jövő júniusig várnak.

Már 2013-ban, az iPhone 5s-ben megtalálható volt egy 64 bites chip, így csak idő kérdése volt, hogy mikor lép az Apple. A vállalat nem olyan régen frissítette a fejlesztői oldalát, ahol közölték a fejlesztőkkel, hogy 2018. januárjától már csak 64 bites alkalmazásokat engedélyeznek megjelenni a Mac App Store-ban. Természetesen addig a szűk egy hónapig fejlesztők megtehetik, hogy 32 bites alkalmazásokat adnak ki, de ez teljesen fölösleges lesz, ugyanis utána legkésőbb júniusig 64 bitesre kell frissíteni. Amíg nem végzik el a szükséges változtatásokat, addig az Apple csapata nem fogja azokat jóváhagyni, ergo nem lesznek elérhetőek a virtuális áruházban.

És mi lesz június elseje után, mikor az Apple végleg nem engedi a 32 bites alkalmazásokat? Feltehetően ugyanarra számíthatunk, mint az iOS-es testvérénél: több ezer alkalmazás kerülhet törlésre. Ettől függetlenül még biztosan futtathatóak lesznek a más forrásból származó 32 bites alkalmazások, de ezekkel amúgy is érdemes vigyázni.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!