Fordult a kocka, ezúttal az Apple perli a Qualcomm-ot

HusztiD 2017.12.01. 14:55 Apple, Egyéb 0 db 249

Key Speakers At The Apple Worldwide Developers Conference (WWDC)

Az utóbbi hónapokban többször olvashattunk az Apple és a Qualcomm eddig véget nem érőnek látszó csatájáról. Mint tudjuk, a gyártó több szabadalomsértés miatt perelte be az Apple-t. Legfőbb kifogásuk az volt, hogy az almások nem licencelték szabadalmaikat, melyeket az A szériás chipjeiben használtak, de a kaliforniaiak mindez hülyeség.

Ezúttal pedig fordult az a bizonyos kocka, hiszen az Apple perelte be legutóbb a Qualcomm-ot. A Reuters értesülései szerint az almások az energiahatékonysági eljárásuk miatt mentek bíróságra, hiszen a Qualcomm a Snapdragon 800 és 820-as processzoraikban használta licenceletlenül a sértett szabadalmakat. Ezen chipeket pedig a Samsung újabb készülékei és a Google Pixel telefonjai kapták meg.

Az értesülések szerint az Apple egy ideje tisztában volt a szabadalomsértéssel, azonban direkt kivárták az alkalmat, hogy majd csak akkor perelnek, ha esetlegesen őket is megvádolja a Qualcomm. Nyilván ez is egy hosszabb pereskedés lesz, amely csak évek múlva érhet véget, azonban logikus lépés volt ez az almásoktól, hogy lényegében ők is ugyanazzal vágtak vissza, mint amivel a riválisuk elindította ezt az egész herce-hurcát.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!