KGI: nem a gyenge kereslet miatt javult az iPhone X szállítási ideje

HusztiD 2017.11.27. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 310

iphone_x_gallery1_2017

A KGI ismert elemzője, Ming-Chi Kuo az utóbbi hetekben elég sokat hallatott magáról. Az elemző elég pontosan infókat ad az ellátási láncból származó infói alapján. Tudjuk jól, hogy az utóbbi napokban már 1-2 hetes szállítási időre csökkent az iPhone X kézbesítési ideje.

Kuo szerint ez nem másnak, mint a felgyorsult gyártási folyamatoknak köszönhető, ugyanis a beszállítóknak sikerült kiküszöbölniük a gyártási nehézségeiket. Mint tudjuk, eddig a TrueDepth kamerarendszerben lévő komponensek okozták a nehézségeket az Apple partnerei, az LG és a Sharp számára.

Magát a készülékeket továbbra is a Foxconn-ban szerelik össze. Egy-két hónappal ezelőtt a kínai gyártó még csak 50-150 ezer darab telefont tudott összerakni egyetlen nap alatt, míg mostanra 450-550 ezerre növekedett ez az arány. Nyilván ha a komponensek időben le vannak gyártva, akkor a Foxconn tudja növelni a kapacitásait, így az Apple a lehető leghamarabb teljesíti a beérkező megrendeléseket.

Ming-Chi Kuo szerint ezért növekedett a telefonok kézbesítési ideje, nem pedig azért, mert kisebb kereslet mutatkozna iránta. Sajnos az elemző azt most nem osztotta meg a nagyérdeművel, hogy nagyjából milyen igény mutatkozhat az iPhone X-re, de az év végével úgyis lesznek elemzések ezzel kapcsolatosan. Végül január végén, vagy február elején az Apple úgyis megejti az aktuális pénzügyi konferenciáját, melyből kiderül, hogy milyen rekordot sikerült felállítaniuk a 2017-es év utolsó három hónapjában. Ti mire tippeltek?

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!