Hackertámadást próbált eltussolni az Uber

HusztiD 2017.11.27. 15:55 Egyéb 1 db 213

Uber

Hatalmas hackertámadást próbált meg fű alá rejteni az Uber a Bloomberg beszámolója alapján. A nem olyan rég napvilágot látott információk szerint két hackernek sikerült az Uber mérnökeitől az egyik privát GitHub-hoz hozzáférni, ami által 50 millió Uber utas és további 7 millió sofőr adataihoz jutottak illetéktelenül hozzá.

A jelenlegi infók alapján az eset még tavaly októberben történt, az illetéktelenek pedig minden lényeges adathoz sikerült hozzáférniük, amihez lehetett a telefonszámoktól kezdve a rendszámokig. Elviekben az Uber tudomására csak egy hónappal később jutott az infó, így 2016 novemberében megpróbálták 100 ezer dollárral lefizetni a hackereket, hogy hallgassanak a témáról. Nyilván nem szerették volna, ha napvilágra kerül az eset, mert az nagyon rossz fényt vetett volna rájuk, de végül csak ez lett a vége.

Azóta egyébként több fejlemény történt az Uber-nél, ugyanis új vezérigazgatója lett a vállalatnak, valamint számos biztonsági szakembert is felvettek, nehogy még egyszer előforduljon egy hasonló eset.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Krisztián - 2017.11.27. 20:38

    Sajna részese vagyok/voltam ennek. Az én adataimhoz ős hozzáfértek és visszaéltek. Megváltoztatták a jelszavamat és fuvart is rendeltek a nevemben. 2 napja volt, jelentettem az Ubernek, de nem jelentkeztek.

Szólj hozzá Te is!