OLED helyett hamarosan microLED-re vált az Apple

HusztiD 2017.11.22. 15:55 Egyéb, iPhone, Pletykák 0 db 371

microled

Az Apple az OLED kijelzőt legelsőnek az Apple Watch-ban mutatta be, majd a hetekkel ezelőtt megjelent iPhone X ugyanezt a panelt kapta. A Digitimes legutóbbi információi szerint az almások javában kísérleteznek a microLED technológiával, amely éveken belül teljesen kiszorítja az LCD és OLED paneleket.

Egy ázsiai forrás szerint az Apple-nek Longtanban, Észak Tajvanban van egy kutatócsapata, akik a microLED technológián dolgoznak a TSMC-vel karöltve. A jelenlegi pletykák alapján az Apple csökkentette ennek a kutatócsapatnak a létszámát, helyette pedig az Egyesült Államokba helyezett át pár főt, hogy ugyanezen technológiával kísérletezzenek. Ugyan kevesebben dolgoznak a tajvani csapatban, de a forrás szerint az elkövetkezendő években az Apple már ezt az új technológiát fogja alkalmazni, amivel teljesen kiszorítják a jelenlegi termékeikben használt LCD és OLED technológiákat.

Nem ez az első ilyen pletyka, hogy microLED-re váltana az Apple, ugyanis még 2014 folyamán vásárolta fel az Apple a LuxVue-t, akik szintén hasonló eljárással kísérleteztek. A tradicionális LCD kijelzőkhöz képest a microLED nem igényel teljes panel-háttérvilágítást, ám ugyanakkor az OLED-hez képest megnövelt színskálával rendelkezik és magasabb felbontást tesz elérhetővé. Maga a technológia még nem annyira elterjedt, de bízzunk benne, hogy az Apple-nek minél hamarabb sikerül beágyaznia a jövőbeli termékeibe.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!