Qualcomm helyett az Intel 5G chipjeit kaphatják meg a jövőbeli iOS készülékek

HusztiD 2017.11.21. 15:55 Egyéb 0 db 213

intel5g

Egy jó ideje szóban forog az 5G technológia, amely idővel a 4G-t, vagy más néven ismeretes LTE-t fogja felváltani. Az eddig előzetes információk szerint több nagyvállalat megkezdte világszerte a technológia tesztelését és egyben kiépítését, azonban még így is kelleni fog egy kis idő, mire széles körben elterjed a technológia.

A Fast Compani legújabb meg nem nevezett, de a forráshoz közel álló informátora szerint ezúttal az Intel is beszáll a buliba, hiszen ők lehetnek az egyik chipgyártók, melyek majd a jövőbeli iPhone modellekben kapnak helyet. Elviekben a processzorgyártónak már sikerült elérnie az első áttöréseket a technológiában, hiszen nem olyan régen képesek voltak lebonyolítani az első 5G telefonhívást.

Érdekesség egyébként, hogy korábban az LTE chipeket eddig a Qualcomm gyártotta az Apple részére, de mint tudjuk, az utóbbi időben nem igazán találják a közös hangnemet a pereskedéseik miatt. Pontosan nem tudott, hogy az 5G lapkákat kizárólag az Intel fogja-e legyártani az almások számára, avagy a Qualcomm is beszáll-e, de a pletykák szerint inkább az Intel felé húz az Apple szíve.

Mindenesetre várjuk, hogy világszinten elterjedjen az 5G, hiszen eszeveszett sebességnövekedésre számíthatunk általa.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!