Nyolcmagos A11X Bionic processzorral érkeznek a jövő évi iPad Pro modellek

HusztiD 2017.11.20. 11:56 iPad, Kiemelt hírek, Pletykák 0 db 439

benjamingeskinipadprorender1

Az utóbbi hetek folyamán egyértelműen az iPhone X és a nyolcas modelleké volt a főszerep, de a kínai MyDrivers egyik legújabb infója most kicsit másabb vizekre evez. Az információk egy tajvani beszállítótól származnak, akik azt állítják, hogy a 2018-as iPad Pro modelljeiben egy 7 nm gyártástechnológiával készült, 8 magos chip kap helyet.

Tudjuk nagyon jól, hogy az Apple elsőnek az iPhone modelljeiben mutatja be az aktuális évi új processzorokat, melyek felturbózott változatát a fél évvel később érkező iPad modellek kapják meg. A mostani infók szerint az A11X Bionic chip 6 helyett összesen 8 magot kap. Ebből három nagy teljesítményű, úgynevezett Monsoon mag lesz, míg a maradék öt energiatakarékos Mistral mag lesz.

Az iPhone X és nyolcas modellekben lévő A11 Bionic chip összesen hat magot rejt magában, melyből kettő magas teljesítményű, míg a maradék négy energiatakarékos. Most, hogy az Apple egy alacsonyabb fogyasztású és egy nagyobb teljesítményű maggal emelte a számokat, így elviekben nem csak sokkal takarékosabb lesz a tablet energiafelhasználása, de ezzel párhuzamosan sokkal jobb összteljesítményre lesz képes.

Kíváncsiak leszünk, hogy hogyan teljesít az iPad Próban lévő chip, hiszen ha azt nézzük, akkor az új iPhone modellekben bemutatkozott A11 Bionic lapka is igazán erősre sikerült, ami már egy 13 colos MacBook Pro erejével vetekszik. Természetesen a mostani hírek újabb kínai forrásból származnak, így ennek megfelelően érdemes kétesen kezelni.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!