Jelentősen növeli a sötét mód az iPhone X üzemidejét

HusztiD 2017.11.15. 13:55 iPhone, Videók 0 db 696

iPhone-X-4

Az iOS felhasználók már lassan több éve várnak arra, hogy az Apple bemutassa az igazi sötét módot, amivel a szoftver külleme lényegében egy sötétebb tónusra váltana. Sajnos hivatalosan még nem mutattak be ilyet az almások, azonban a Beállítások alatt elérhető egy úgynevezett Smart Invert funkció, ami által hellyel-közel kiválthatjuk a szóban lévő módot.

Az AppleInsider csapat tesztelgetett kicsit, s kíváncsiak voltak, hogy milyen üzemidőbeli különbségek mutatkoznak, ha bekapcsolják a funkciót. Tudjuk nagyon jól, hogy ameddig LCD kijelzőt használt az Apple, addig jóformán mindegy volt, hogy milyen módot használunk, ugyanis ennél a technológiánál az egész panelt megvilágítja a készülék. Mivel OLED-re váltott az Apple, így minden pixel külön-külön megvilágítással rendelkezik. Ebből kifolyólag a fekete színek nem kerülnek megvilágításra, így elviekben sokkal jobb üzemidő sajtolható ki.

Érdemes az alábbi videót megtekinteni, ugyanis láthatjuk, hogy mekkora különbségek jelentkeznek, ha bekapcsoljuk a Smart Invert funkciót. Természetesen tovább lehet trükközgetni az alacsony töltöttségű mód bekapcsolásával, de ha megpróbálunk takarékoskodni és nincs kedvünk bekapcsolni a Smart Invertet, akkor már az is javulást eredményez, ha egy sötétebb tónusú háttérképet rakunk be.

Természetesen ha Safari alatt sokat böngészünk, akkor ott lényegesen csappan az üzemidő, ahogyan a mellékelt videó mutatja, hiszen három óra alatt alapértelmezetten 28 százalékra merült a telefon, míg Smart Invert bekapcsolásával ugyanennyi idő alatt a  csupán 85 százalékra.

A Smart Invert beállításáról egy korábbi cikkünkben már írtunk.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!