Hozzáértők egy 3D nyomtatott maszk által játszották ki a Face ID-t

HusztiD 2017.11.15. 11:56 Egyéb, iPhone, Videók 4 hozzászólás 345

face-id-mask

Mióta az Apple kiadta az iPhone X-et, az emberek azóta próbálják meg különféle módszerekkel átejteni a Face ID-t. Korábban mi is összegyűjtöttünk pár videót erről a témáról, s kiderült, hogy igazából csak az ikertestvéreknél okoz gondot a hitelesítés, hiszen azon testvérpárokat képes összetéveszteni a rendszer.

Ezúttal egy kiberbiztonsággal foglalatoskodó csapat próbálta meg egészen érdekes módon átejteni a Face ID-t. A videóban látható férfi arca volt regisztrálva a telefonba, amit később sikerült egy maszkkal feloldani. Az illető arcáról készült egy 3D nyomtatott maszk, amelyre külön felragasztottak egy szilikon orrot, valamint a 2D-s szemeket és a szájat – mindezt persze egy saját képéből vágták ki a hasonlóság miatt. Ha megnézzük a fenti képet, akkor jogosan jönne a kérdés, hogy mit szeretnének ezzel a fura maszkkal csinálni, de ahogyan látható, általa sikerült feloldani a telefont.

Az Apple állítása szerint a Face ID sokkal biztonságosabb mint a Touch ID, azonban ahogy láthatjuk, megfelelő hozzáértéssel ez is kijátszható, mint bármilyen egyéb rendszer. Nyilván a mostani eset nem nevezhetjük hétköznapinak, hiszen senki sem fog a saját arcunk másáról készített maszkkal járkálni az utcán. Mindenesetre az alábbi példából látszik, hogy egy maszk által lehetséges a Face ID-t átverni, ha annak domborzata megegyezik a mi arcmásunkkal.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Patrik - 2017.11.15. 19:31

    Ez így igaz! Viszont azt se felejtsük el, hogy míg ez a maszk megalkotása 5 napig tartott, addig egy ujjlenyomat minta levétele és ki nyomtatása kb 1-2 óra. Szóval ha ebből a szemszögből nézzük, a Face ID feloldása sokkal macerásabb mint a Touch ID-é.

    Nem beszélve arról, ahhoz hogy valakinek az arca 3D-s mását levegyék, nyilván tudatában kell lenni.

  2. Andrew - 2017.11.15. 21:41

    Kedves HusztiD. Kérlek a cikkeidet a magyar helyesírásnak megfelelően írd. Rengeteget használod az “által” szót magyartalanul. Maszk által helyett maszkkal lenne a helyes. Sorozatosan előfordul hasonló hiba! Kösz! Üdv A

    • HusztiD - 2017.11.15. 21:43

      Köszi a jelzést, figyelek rá!

  3. kukcsi - 2017.11.16. 07:19

    Az andrew felesleges megjegyzesei

Szólj hozzá Te is!