Tipp: így gyorsíthatsz a Face ID-n

HusztiD 2017.11.09. 08:55 iPhone, Kiemelt hírek 4 db 695

faceidmessagesunlock-800x516

Lehetséges a Face ID gyorsítása? Bizonyára korábban felmerülhetett bennetek a kérdés, amennyiben láttatok pár iPhone X videót. Több esetben sokkal lassabbnak tűnik az új hitelesítési eljárás, mint a Touch ID, de a jó hír az, hogy van egy olyan megoldás, amivel némileg gyorsíthatunk rajta. Mi több, ehhez semmilyen bűvészmutatványra nem lesz szükségünk, csupán meg kell tanulnunk célirányosabban használni a telefonunkat.

Amikor az iPhone 6s modelljeiben az Apple bemutatta a második generációs Touch ID-t, akkor az mindenkit meggyőzött, hiszen sokkal gyorsabb volt, mint az előző generációs testvére. Az ujjlenyomat olvasónak mindösszesen 0,91 másodpercre van szüksége, hogy feloldja a telefont úgy, hogy a kezdőképernyőn találd magad. Sajnos ez a fajta gyorsaság a Face ID esetében nem mondható el.

Ha életre kelted a kijelzőt, akkor maga az iPhone X 1,2 másodperc alatt ismer fel, majd ha egy felfelé ívelő húzással feloldod a telefont, akkor az további 0,4 másodpercet vesz igénybe. Ez jelentősen több időt igényel számunkra, mint a Touch ID-s eljárás, azonban itt is van megoldás a gyorsításra, melyet érdemes lesz elsajátítani.

iphone-x2

Az iPhone X tulajainak ajánlatos lesz az ‘emeld az ébresztéshez’ (raise to wake) funkciót beállítaniuk, ugyanis ahogyan felemeltük a telefont, a készülék azonnal hitelesít minket. Bár ez minden esetben elmondható, hiszen ahogyan életre kel a kijelző, úgy aktiválódik a Face ID egyaránt. Amennyiben nem tiltjuk le ezt a funkciót, akkor a telefon azonnal hitelesít minket, ahogyan felemeltük, ergo ezzel értékes időt spórolhatunk meg, csupán a felfelé irányuló feloldás gesztust kell elvégeznünk.

Érdemes megjegyezni, hogy az Apple alapértelmezettként bekapcsolja számunkra az ‘emeld az ébresztéshez’ funkciót, így aki korábban kikapcsolta, annak a Face ID gyorsítása miatt lehet érdemes újra beállítania eme funkciót.

Ki az, akinek már sikerült hozzájutnia az új csúcskészülékéhez? Mik az első tapasztalatok?

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 4 db

 1. Sohi - 2017.11.09. 09:07

  Ez ebben a formában nem igaz! Nem kell megvárni az azonosítást, azonnal felhúzhatok a kijelzőt, mire odanyúlsz, fellököd addigra minden esetben megvan az azonosítás! Legalábbis nálam hibátlan!

 2. Fodor21 - 2017.11.09. 09:29

  Ha valaki tudja hol lehet hozzájutni, azonnal szóljon :)

 3. Zoli - 2017.11.09. 17:39

  Nekem gyors, viszonylag, viszont az államat látni akarja, ezèrt cèlszerû a fejemet úgy tartani. Èn megtaláltam a funkciókban azt a többletet, ami miatt èrdemes volt váltanom, 2x annyi ideig bírja az akkumulátor, mint az Iphone 7.

 4. bazsiihmv - 2017.11.09. 21:00

  Nekem a reakcióidő lassult le inkább ébredésnél. nem mindig, de akár ha a siri gombot nyomom meg, akár felemelem, van, hogy 1-2 másodperc is eltelik, míg felébred. a Face ID persze felold, de ezt a késést nem tudom mire vélni. Illetve nekem elég nagy a hibaszázalék is, nem mindig sikerül feloldania…első pár órában meg semmi gond nem volt…:D már 3x újraszkenneltem az arcom, de nem segített igazán.

Szólj hozzá Te is!