Ezúttal az Intel miatt perli a Qualcomm az Apple-t

HusztiD 2017.11.09. 10:55 Apple, Egyéb 4 hozzászólás 220

apple_intel

Ha mostanában nyomon követitek az Apple és a Qualcomm pereskedéseit, akkor tudhatjátok, hogy egészen kezdenek elfajulni a dolgok. Legutóbb a Qualcomm azt szerette volna elérni, hogy teljesen kitiltsák Kínából az Apple-t, azonban nem sokkal később kiderült, hogy mégsem lesz ezzel olyan könnyű dolguk, mint tervezték.

Ezúttal ismét úgy döntött a gyártó, hogy nekimegy az Apple-nek, hiszen legutóbb azzal perelte be, hogy titkon minden eljárást és technológiát átadtak az Intel számára. Mivel itt sem licenceltek tőlük, ezért nem érezték egészen fairplay-nek a játékot, így inkább a bíróságra mentek az üggyel. Érdemes megjegyezni, hogy a Qualcomm már a legelső iPhone-tól kezdve segíti a chipgyártást az Apple-nek, míg az iPhone 7-től kezdve az Intel szintén beszállt a gyártók közé.

Nem hivatalos információk szerint az Apple minél hamarabb szeretne megszabadulni a Qualcomm-tól, így elviekben a jövőre érkező iOS készülékek kizárólag az Intel és a MediaTek által gyártott processzorokat használják. Mi pedig továbbra is várjuk a fejleményeket a témában, hogy milyen üggyel perelik be újra egymást az óriások.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Patrik - 2017.11.09. 11:28

    Ezt a Qualcomm-ot jól se**be kéne k**nia valakinek. Nagyon pénzéhes korszakát éli a vállalat.

  2. Xy - 2017.11.09. 11:52

    Ami pénzt kapott már az apple-től elgondolkodhatna a Qualcomm, hogy nekik sem mondták meg, hogy mit csinálhatnak a kapott pénzzel! Az apple igényei miatt jött létre új technológiai eljárások nem gondolnám, hogy kizárólag a Qualcomm tulajdonát képezik, hisz az apple nélkül nem lenne ilyen eljárásuk sem. Szerintem közös technológiai eljárást mindkét fél használhat.

  3. g - 2017.11.09. 12:43

    Hű ha ez ám az érvelés.
    Leegyszerűsítve az Apple ellopta a qualcomm termékét és a technológiát ami Nem az Apple tulajdona hanem a qualcommé. Tehát az Apple TOLVAJ és felelni kell neki a lopásért.

  4. Pepe - 2017.11.10. 08:08

    Mindig lopikálnak ezt-azt egymástól. Néha megússzák, néha nem. Szerintem ez matek. Ha olcsóbban csinálja a jogi osztály mint amennyiért meg lehetne venni, akkor rájuk bízzák.

Szólj hozzá Te is!