DxOMark: az iPhone X készíti a legjobb képeket

HusztiD 2017.11.07. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 1 db 490

iphone-x

Az év végéhez közeledve elég sokat olvashatunk a DxOMark szakembereinek a beszámolóiról, hiszen két hónappal ezelőtt még az iPhone 8 modellek vették át a vezetést az okostelefonok körében, melyeket a nem sokkal később megjelent Pixel 2 készülékek előztek meg. Most, hogy megjelent az iPhone X, a csapat alaposan letesztelte az új telefont, hogy pontosan hogyan teljesítenek a benne rejlő szenzorok.

Az Apple új csúcsmodellje ugyan nem előzte meg a Pixel 2-t, hiszen a Google telefonja összesítettben 98 pontot kapott a szakiktól, míg az iPhone X 97-et. Ettől függetlenül a DxOMark tesztjei alapján az új telefon a fényképezésben tűnik ki leginkább a konkurensei közül, amelynél összesen 101 pontot kapott, míg a legtöbb riválisa 100 alatt teljesített. A hozzáértők szerint az iPhone X nagyon jól kezeli a színeket a különféle fényviszonyok mellett, valamint alacsonyabb fényviszonyoknál képes az apróbb részletek megőrzésére. Ezen felül a zoom funkciót egyaránt kiemelték, azonban a homályosító effektjei sem rosszak, de van még hová fejlődnie az Apple-nek.

Ha a telefon videófelvétel képességeit vizsgáljuk, akkor arra csak 89 pontot adtak a szakemberek, amivel valamivel alul marad a Pixel 2-höz képest. Pozitívumként lényegében itt is azt hozták fel, mint a képkészítésnél, valamint itt még hozzá említhetjük a hatékony stabilizációt, ami a legtöbb esetben jól működik. Sajnos séta közben gyakorta berezeg a kép, így ebben van még mit csiszolnia az Apple-nek, valamint alacsony fényviszonyok mellett már észrevehetőbbek a zajok, illetve kevésbé élesek a felvételen látható objektumok. Ennek ellenére nincs miért szégyenkeznie az Apple-nek, hiszen valamelyest így is jobb videófelvételeket készít az iPhone X, mint a Galaxy Note 8, ami 84 pontot kapott ugyanerre a funkcióra.

Természetesen érdemes lesz elolvasni a DxOMark teljes tesztjét annak, aki jobban beleásná magát, hogy hogyan teljesített az iPhone X a többi csúcskészülékhez képest. Elmondhatjuk, hogy az idén megjelent csúcskategóriás okostelefonok nagyjából egy szinten teljesítenek, csupán apróbb különbségek észrevehetőek. Innentől kezdve pedig teljesen szubjektív véleményekről beszélhetünk, hogy kinek melyik telefon képi világa jön be a leginkább.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. nincsnév - 2017.11.07. 22:35

    Ja egy évig csúcs utánna “leves” 400 db ezres!!!

Szólj hozzá Te is!