Kuo: még a jövőre érkező iPhone-ok sem kapnak hátlapi TrueDepth kamerarendszert

HusztiD 2017.11.06. 14:55 Egyéb, iPhone 0 db 279

truedepth-800x481

Az iPhone X egyik legnagyobb újdonsága egyértelműen a TrueDepth előlapi kamerarendszer, amivel az Apple bemutatta a Face ID-t. Az új szenzoroknak köszönhetően az almásoknak sikerült elbúcsúzniuk a jó öreg Touch ID-től, de ezzel együtt nem csak egy új hitelesítési eljárást vezettek be, hanem egy olyan előlapi kamerát, amely hihetetlenül pontosan működik, így a jövőben temérdek olyan alkalmazást kaphatunk, amelyek képesek lesznek ezt kihasználni.

Ebből kifolyólag várható, hogy a későbbiekben az Apple a hátlapi kameráknál egyaránt bevezeti a TrueDepth kamerarendszert, ám a KGI jól ismert elemzője, Ming-Chi Kuo szerint ez még várat magára. A szakember úgy hiszi, hogy az Apple idővel ugyan be fogja vezetni ezt az eljárást a hátlapi kameráinál egyaránt, azonban erre még sokat kell várnunk. Jövőre még biztosan nem kerül sor, de ezt követően már esélyes.

Az iPhone X-ben bemutatkozott TrueDepth rendszer alaposan feladja a leckét a konkurens gyártók számára, amivel az almások 1-2 éves előnyben vannak. Ebből kiindulva pedig nem sürgetik, hogy ugyanezt az eljárást a hátlapi kamerákhoz szintén integrálják. Nem mellesleg még eléggé feladja a leckét az Apple partnereinek számára a komponensek legyártása, így már csak ebből kifolyólag sem lesz ez jövőre bemutatva a hátoldalon, hiszen örülhetnek, ha a jövőre érkező telefonokhoz sikerül kellő ütemben legyártani az alkatrészeket.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!