Az iPhone X-nek köszönhetően Kínában jelentősen csökkent a nyolcas modellek ára

HusztiD 2017.11.06. 18:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 623

iphone-x-8-preorder

A Canalys elemzői korábban elárulták, hogy nagyon jól nyitott az Apple az iPhone 8 eladásaival Kínában. Most, hogy egy pár napja már elérhető az iPhone X, azzal a lendülettel esett vissza a nyolcas modellek iránt való érdeklődés, melynek következtében lényegesen olcsóbbak lettek a telefonok.

A South China Morning Post nem olyan régen arról számolt be, hogy az ország két legnagyobb kereskedője átlagosan 15-20 százalékot csökkentett a nyolcas telefonok eladási árán. Ott van példának az alap iPhone 8, melyet az eredeti árhoz képest 1 100 jüannal, vagyis nagyjából 44 ezer forinttal kínálnak olcsóbban. Ez pedig elég jelentős kedvezmény az eredeti árhoz képest, ami amúgy is a mi magyar áraink alatt helyezkedik.

Ha ugyanezt a modellt vesszük példának, akkor ennek alapára 5 888 jüantól indul, ami 237 ezer forintot jelent. Ha ebből levonjuk a mostani kedvezményt, akkor egy alap 64 GB-os iPhone 8-ért közel 200 ezer forintos áron juthatnak hozzá a kínai felhasználók. Nyilván jó lenne, ha nálunk, Magyarországon is lennének ehhez hasonló akciók, de mi akkora apró piacot jelentünk az Apple számára, hogy biztos nem lesznek ilyen mértékű csökkenések a következő évi modellek megjelenéséig.

Valamint nem árt észben tartani, hogy Kína elég nagy piacot jelent az Apple részére, s eleve nehezebb dolga van a helyi kínai gyártók mellett, akik sokkal olcsóbb telefonokat kínálnak. Ha továbbra is magas eladásokat szeretnének produkálni, akkor bizony kénytelenek lesznek csökkenteni az árakon.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!