Kipróbáltuk az iPhone X-et, íme az első tapasztalatok

HusztiD 2017.11.05. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek, Teszt 10 hozzászólás 3 057

iphonex

Az Apple igencsak eltolta az iPhone X megjelenését, hiszen a szeptemberben bemutatott nyolcas modellek már ugyanabban a hónapban elérhetőek voltak, míg a csúcsmodellre közel 2 hónapot kellett várni. Aki október 27-én elsők között előrendelt az új telefonra, az egy héttel később, november 3-án megkaphatta. Szerencsém volt nekem is, hiszen az elsők között sikerült hozzájutni az Apple régóta várt csúcsmodelljére, melyről megosztom az eddigi személyes tapasztalataimat.

A kezdetek – a választás

Rögtön kezdjük egy kis személyes történettel, hiszen úgy lesz kerek a történet. A legelső almás telefonom egy iPhone 3G volt. Voltaképp ez volt az egyik kiinduló pont, amivel belemerültem az Apple világába. Mivel az Apple évente frissített, s minden második évben jött az ‘s’ széria, ezért kétévente váltottam telefonokat egészen az iPhone 6-ig, azonban a hatos modellek után valamiért nem éreztem azt a plusz löketet, hogy váltsak a hetesre. Természetesen meggyőző volt az előző évben bemutatkozott iPhone 7, de úgy voltam vele, hogy 2017-ben lesz 10 éves az iPhone, így biztosan nagy dobással készül az Apple. Úgy is lett.

Rögtön jöhet az első kérdés, hogy melyik modellt választottam? A bejelentés után kapásból azt mondtam, hogy a 256 GB-os asztroszürke telefon lesz az én hű társam, de az idő múlásával változtattam meg döntésem, így végül egy 64 GB-os ezüst modellre csaptam le. Miért pont a 64 GB-osat választottam? Az előző telefonom egy 128 GB-os modell volt. Voltaképp erre a méretre mondom azt a mai világban, hogy opcionális. Mint tudjuk, az Apple csak 64 és 256-os telefonokat mutatott be, így nem tudtam az arany középutat választani. Valljuk be, iszonyatosan drága az iPhone X a maga kezdő 380 ezer forintos árával, így eszem ágában nem volt plusz 56 ezer forintot kiadni azért, hogy egy 256 GB-os tárhellyel hozzam ki.

iphonex4

Korábbi telefonomon több gigányi zene és videó volt megtalálható, de kompromisszumot kellett kötnöm, ha nem akartam többet fizetni. Mivel mára eléggé fejlettek az Apple szolgáltatásai, így úgy voltam vele, hogy szükség esetén mindig elő lehet fizetni egy nagyobb iCloud tárhelyre, vagy Apple Music előfizetésre. Ha ezeknek a havi díjait összeadom, még simán benne vagyok az 56 ezer forintos árkülönbözetben. Ergo számomra tényleg nem érte meg az a plusz felár a nagyobb tárhelyet – persze ha nem lett volna ekkora különbség, akkor lehet a nagyobbra csapok le.

Na és miért pont a ezüst modellt választottam? Anno mikor megvettem az első iPhone 3G-t, akkor az fehér volt, az X pedig kísértetiesen hasonlít arra a dizájnra. Nem tudom ki hogy van vele, de aki az elsők között lépett be az iPhone világába, az tudhatja, hogy mennyire varázslatosak voltak akkoriban az első készülékek. Mai viszonylathoz képest keveset tudtak ezen telefonok, de az biztos, hogy szívesen nosztalgiázik néhanapján az ember. Az iPhone X-szel pedig pont azt a nosztalgiát hozta vissza az Apple, mint amit közel 10 éve átélhettünk. Az iPhone 3G akkoriban fehér hátlappal és fekete előlappal volt felszerelve, akárcsak mint most a tizedik évfordulós leszármazottja. Ez pedig egy hatalmas plusz pont az Apple-nek, ugyanis a fehér előlapos telefonjaik nem minden esetben néznek ki jól – gondoljunk csak a kezdeti dummy modellekre, ahol fehér előlappal szivárogtattak infókat az iPhone X-ről, egyszerűen gusztustalan volt.

iphonex3

Pluszban megjegyezném, hogy azért nem az asztroszürke volt az én kiszemeltem, mert sötétebb felületen jobban látszanak az ujjlenyomatok. Nézzétek csak meg a különféle unboxing vagy review videókat. Addig egészen jól néz ki a telefon, míg össze nem tapogatja az ember, de onnantól már kevésbé vonzó. Nyilván aki a hátlapra is fóliát tesz, annak könnyebb dolga lesz vele, de egy ennyire drága készüléket inkább érdemesebb tokban hordani

Az első tapasztalatok

Komoly műszaki adatok leírásába nem mennék bele, hiszen akit nagyon érdekel, az úgyis utánanézett, hogy milyen specifikációval van az iPhone X felszerelve. Sokkal inkább a felhasználói élményt szeretném veletek megosztani. Már a kicsomagoláskor érződött, hogy igencsak masszív az új telefon. Sokkal nehezebb mint egy mezei iPhone 8, azonban valamivel könnyebb, mint a 8 Plus. Az pedig, hogy arányaiban mérve nehezebb az iPhone X a többi modellhez képest, számomra még inkább prémium érzetet ad. Volt idő, mikor az állandó karcsúsításra ment rá az Apple, de ezúttal örülök, hogy nem ezt tették. Viszont ennél a résznél érdemes megjegyezni, hogy mivel nehezebb a telefon, így ejtéskor nagyobb sebességgel zuhan nagyobb lesz a becsapódási energiája, ami által könnyebben fog törni a hátlapi üveg, vagy az előlapi kijelző.

Az első bekapcsolás után azonnal szembe tűnik a különbség, az OLED kijelző. Aki próbált Androidos telefonokat, az tudja, hogy nagyjából mire lehet számítani. Személy szerint volt alkalmam több droidos készüléket nyomogatni, s mindig is tetszett az OLED kijelző. Bár ennél a résznél illik azt is megjegyezni, hogy milyen annak a minősége. Voltak kezdetleges, olcsóbb modellek, amelyekben jó dolog volt, de az alacsony felbontás miatt nem igazán adta át az átütő élményt az LCD-vel szemben. Aztán ott vannak a mai csúcskategóriás droidos készülékek, na azokban már nagyon szép az OLED. Na és az iPhone X? Egyszerűen azt kell mondjam, hogy gyönyörű. A fekete az tényleg fekete, nem pedig egy megvilágított panel, ami inkább szürkés szint ad. Valamint az egyik legjobb dolog szerintem, hogy nincsenek túlszaturálva a színek, mint a Samsung készülékei esetében.

iphonex2

Apropó, Samsung… Tudni érdemes, hogy magát az OLED kijelzőt teljes mértékben az Apple tervezte, de mivel egyelőre csak a Samsungnak van meg hozzá a legjobb technológiája és gyárai, ezért állítják elő ők az OLED paneleket az almások számára. Emiatt sok kritika érte a kaliforniaiakat, hogy Samsung kijelzőt használnak, de ezt érdemes észben tartani, hogy az Apple paneljeit nem a Samsung tervezte. Ők csak gyártanak.

A bekapcsolást követően a másik feltűnő dolog az előlapi TrueDepth kamerarendszer, vagyis a kis szigetecske. Eleinte féltem attól, hogy hogyan fog mindez kinézni használat közben, de azt kell mondjam, hogy ez adja meg a telefon igazi jellegzetességét. Egyáltalán nem zavaró, hiszen teljesen egybeolvad magával a kijelzővel. Természetesen most is lehet támadni, hogy videónézésnél zavaró, de azt tartsuk szem előtt, hogy akkor, ha teljesen szétnyújtjuk. Az iPhone X-en lehetőségünk van az eredeti képarány szerint megnézni egy-egy videót, ami azt jelenti, hogy nem fog belelógni sehol sem. Ha mellé teszel egy 4,7 colos iPhone-t, akkor ugyanakkor lesz a kijelzett része, mint azon telefonok teljes kijelzője. Viszont ha teljes kijelzőre kinagyítjuk, akkor már eleve kisebb képet kapunk, hiszen a kerekített szélek miatt alaposan ki kell húznia a felvételt a telefonnak. Ha például egy feliratos filmet néznél rajta, akkor pont nem látnád a feliratot. Egyszóval kinyújtani csak azoknak jó, akik a teljes kijelzőben szeretnének gyönyörködni egy-egy demó videóban.

iphonex5

Miután sikerült visszaállítani a profilom, elsőre észlelhető volt a telefon gyorsasága. Félreértés ne essék, az iPhone 6 sem egy lassú telefon, de mint tudjuk, a számítástechnika világában sokat jelent egy-kettő, vagy akár három év. Viszont itt ha elindítunk egy alkalmazást, játékot, vagy bármi egyebet, akkor azonnal tapasztaljuk a sebességbeli különbséget. Az új A11 Bionic chip és a 3 GB RAM teszi a dolgát, így mindegy, hogy hány tabot nyitunk meg a Safariban, vagy mennyi appot futtatunk a háttérben, lassulást bizony nem fogunk érezni.

Azonosítsd magad az arcoddal

És akkor jöjjön a másik sokakat érdekelt téma, a Face ID. Mint tudjuk, az Apple teljesen kinyírta a Touch  ID-t az iPhone X-ből. Ennek több oka lehet. Az egyik, hogy nagyobb hely áll rendelkezésre a mérnökök számára, ami által egy nagyobb aksit kapott a telefon. Ennek köszönhetően még több üzemidő sajtolható ki belőle, mint egy mezei 4,7 colos modellből. Nekem például egy teljes feltöltéssel közel nyolc óra aktív használatot és 24 óra készenléti időt sikerült kihoznom. A másik ok pedig a teljes kijelző. Ha az Apple nem nyírja ki a Touch ID-t, akkor most bizony nem lenne ilyen szép, teljes kijelzős telefonunk. Ha a hátoldalra tette volna az olvasót, akkor az megint rossz lett volna, mert egy az, hogy sokkal nehezebb úgy felnyitni a készüléket (főleg ha vezetsz és telefontartóban van a készüléked), másrészt pedig szimplán nem lett volna ennyire szép és letisztult a telefon hátlapja sem.

Oké, oké, értem, hogy Touch ID ott, Face ID itt, de hogy működik az új hitelesítési eljárás? Nagyszerűen. A telefon első beállításakor lehetőséged van bekalibrálni a Face ID-t. Lényegében ez arról szól, hogy egymás után kétszer kell elforgatni a megfelelő kőrkörös irányba a fejed. Maga a készülék 3D-ben letérképezi az arcod, amivel későbbiekben felnyithatod. A Touch ID-val szerelt telefonoknál tudjuk, hogy mennyire macerás az ujjlenyomatok felvitele, hiszen az több percig is eltarthat. Ellenben a Face ID akár egy fél percen belül beállítható, s ezt követően olyan stabilan működik, hogy az szinte hihetetlen. Itt viszont annyi negatívumot megjegyeznék, hogy fekvő módban valamiért nem ismer fel a Face ID. Remélhetően ezt egy későbbi hibajavítással javítja az Apple, ugyanis ha mondjuk vezetés közben elforgatjuk a telefont, majd lezárjuk, akkor a Face ID nem fog minket felismerni pont emiatt. Valamint ha különféle grimaszokat vágunk, vagy ásítunk, akkor nem minden esetben old fel a telefon, de ezeket leszámítva nem volt olyan eset, amikor valamiért nem ismert volna fel.

faceid

És hogy működik? A Face ID tényleg úgy old fel, ahogyan az Apple ígérte. Ha arcod elé teszed a telefonod, de csukva van a szemed, akkor nem fog feloldani. Ha kinyitod a szemed, akkor azonnal érzékeli és már fel is oldott. Különböző sapka és szemüveg sem okoz gondot neki, viszont az Apple vezetői anno elmondták, hogy nem minden napszemüveggel működik majd, hiszen nem mindegyikük engedi át az előlapi kamerarendszer által kiadott IR jeleket.

Az Apple-nek az iPhone X előlapjába sikerült egy elég komoly kamerarendszert bezsúfolnia. Aki rendelkezik az első Xbox One konzolok egyikével, melyhez még járt a Kinect, az tudhatja, hogy miről beszélek. Anno a Microsoft egy bazi nagy kiegészítőbe tudott egy ehhez hasonló kamerarendszert beépíteni, míg ezt az Apple-nek sikerült pár milliméteren belül megoldania. Már csak ebből is láthatjuk, hogy mennyit jelent 4-5 év a számítástechnika világában, ahol állandó a fejlődés.

apple-iphone-x-2017-iphone-x_70

Külön kiemelném, hogyha olyan alkalmazást használunk, amely támogatja a Face ID levédettséget, az gördülékenyen működik. Csak ránézel a telefonra és már be is lépett. De ugyanez a helyzet Safariban, mikor az automata jelszókat használod. A telefon leolvassa az arcod és már bent van a felhasználóneved és jelszavad. Pár pillanat az egész, de nagyon megkönnyíti az átlagfelhasználók mindennapjait.

Mi a helyzet a kamerával?

Na igen, talán ez a legkényesebb kérdés. Az iPhone X hátlapi kamerái nagyjából megegyeznek azzal, amit az iPhone 8 Plus kapott, azonban itt a második szenzor kicsivel jobb fényrekesszel és optikai képstabilizátorral rendelkezik. Ezek pedig olyan plusz funkciók, melyek jó, ha vannak, de  nyilván ezek nélkül is egy nagyon jó telefont alkotott meg a 8 Plus személyében az Apple. Igazából bármelyik készülék mellett dönt az ember, csalódni nem fog, hiszen mind a kettő szép felvételeket készít. Előlapi kamera úgyszintén.

kep (1)

Az iPhone X-ben csupán egy 7 megapixeles előlapi szenzor van, ami hagyományosnak mondható, viszont az új szenzoroknak köszönhetően kiváló portré fotókat készít. Természetesen ha ráadjuk az új megvilágítási funkciókat, akkor jobban kijönnek a hibái, hiszen nem minden helyzetben készít megfelelő képeket, mivel az apróbb részleteket (pl. a hajat), nem szűri ki eléggé. Emiatt néha furcsa hatást adnak vissza a képek. Az Apple mentségére szóljon, hogy az új portré funkció csupán béta állapotban van, így a jövőbeli iOS 11 frissítésekkel remélhetően csak jobb lesz a funkció. Félreértés azonban ne essék, hiszen már most jó képeket csinál az iPhone X, de természetesen mindig rájuk lehet mondani, hogy lehetne ebből még jobbat is kihozni.

Érdemes az alábbi két-két képet megnézni. Tudni kell, hogy mind a kettőt a hátlapi kamerával készítettem a portré mód bekapcsolásával. Mind a két esetben az első kép jelenti az alap beállítást, melyre még nem vittem fel az effektet, viszont a másodikon az új felület látható, amely teljesen stúdió hatást kelt(ene).

portre01 portre02

Ahogyan a fenti képen látható, a telefon nagyon jól kiemelte a virágot, viszont a második képnél már képtelen volt megfelelően előtérbe helyezni szőrös barátunkat. Nyilván a portré képek készítésénél több szempont játszik szerepet. Az első, hogy megfelelő távolságban kell lennie az objektumnak, avagy személynek. A két kép teljesen más viszonylatban készült, így a másodiknál inkább azt láthatjuk, hogy mi történik, ha nem megfelelően fotózunk. Aki portré képeket készítene, annak egy jó tippet tudunk adni: mindig keresse a megfelelő fényviszonyokat, hiszen úgy lehet minél jobb és szebb képeket készíteni. Valamint az általam készített felvételek csak egy kevésbé jó példát mutatnak, ugyanis a portré képeket maguknak az embereknek találta ki az Apple. Lehet objektumokat és állatokat egyaránt fényképezni általa, viszont tartsuk szem előtt, hogy emberekhez tervezték, így ott lesz a legjobb alkalmazni a még erősen béta állapotban lévő funkciót.

portre3 portre4

Az előlapi TrueDepth kamerarendszerben pedig tényleg nagy lehetőségek rejlenek. Elég csak az Apple által bemutatott Animoji-t kipróbálni. Igen, tudom, gyerekesnek néz ki, de ha kicsit alaposabban megvizsgáljuk, akkor az almások egy tényleg jó előlapi kamerát alkottak meg, amely képes összesen 50 különböző arcmimika felismerésére. Csak kíváncsian tudom várni, hogy mit tartogatnak számunkra a jövőben, ugyanis ezen technológia által nem csak az Apple, de az egyéb fejlesztők is olyan alkalmazásokat hozhatnak létre, amitől már-már keresni fogjuk az állunkat.

A cikkben mellékelt képek egyébként a hátlapi kamerával készültek az alap kamera alkalmazással. Nyilván vannak az App Store-ból letölthető olyan app-ok, melyek jobb alternatívát kínálnak, hiszen számos funkciót állíthatunk be velük, de ezzel az a baj, hogy legtöbben úgyis az alap kamerát használják fényképezésre. Aki többet szeretne kihozni az iPhone X szenzoraiból, annak érdemes lehet mondjuk egy FiLMic Prót letöltenie.

Konklúzió

Az Apple nagyon eltalálta az iPhone X-et, s nyugodtan rámondhatjuk, hogy ez az a telefon, amit már tavaly piacra kellett volna dobniuk. Első használatra sokaknak furcsa lehet a készülék új gesztus-vezérlése, azonban ezt nagyon könnyen meg lehet szokni. Természetesen volt olyan, mikor megfeledkeztem minderről és próbáltam keresgélni a Home gombot a készülék alján, de hamar rájöttem, hogy ez többé már nem lehetséges. Biztosan lesznek minden iPhone X felhasználónál hasonló fantom érzések, de nagyon könnyen hozzá lehet szokni a Home gomb nélküli élethez.

Ha összességében nézzük, akkor szerintem az Apple egy nagyon jó telefont dobott piacra az iPhone X-szel. Lehet pozitív és negatív dolgokat egyaránt felhozni, de itt igazából azt kell eldönteni, hogy mire használja az ember. Ha mondjuk csak azért váltanánk telefont, mert egy régebbi készülékkel rendelkezünk, de nem igényeljük a csúcsmodell plusz funkcióit, akkor a legtöbb ember számára elég lehet egy mezei 8-as, vagy annak a plusz modellje. A nyolcas modelleket nagyon eltalálta az Apple, egyedüli hátrányuk maximum a dizájnnál jelentkezhet, hiszen immáron több, mint három éve mutatták be ezt az irányvonalat az iPhone 6 modelljeivel. Aki viszont azokat az extra funkciókat keresi, amivel az iPhone X kiemelkedik közülük, annak minden bizonnyal ez lesz a megfelelő választása.

kep (2)

Apropó, egy fontos dologról még nem beszéltünk, de ezt direkt a végére hagytam. Ez pedig nem más, mint a telefon árszabása. Lehetne szépíteni a dolgokon, de nem fogok. Az Apple iszonyatosan túlárazta az iPhone X-et, ha pedig a magyar viszonylatot nézzük, akkor majdhogynem nálunk az egyik legdrágábba a világon. Ennél az árnál tényleg érdemes megfontolni, hogy mire ad ki ennyi pénzt az ember. Igazából én azt mondom, hogy a legtöbben úgyis a saját szolgáltatóiktól hozzák ki részletfizetéssel a telefonjaikat. Aki így tesz, annak nyilván könnyebb apróbb részletekben beruháznia egy iPhone X-re, hiszen ha arányaiban hasonlítjuk, akkor havi szinten nem sokkal kell többet fizetni egy iPhone X-ért, mint mondjuk egy iPhone 8 Pluszért. Itt nagyjából 2 ezer forintról beszélhetünk, de nyilván ez attól is függ, hogy ki milyen modellt szemelt ki magának. Ebben az esetben nem nagy különbségről beszélhetünk havi szinten, így az új iPhone vásárlóknak ezt érdemes lehet figyelembe venniük.

A másik fontos dolog, amire külön felhívnám a figyelmet, hogy aki ilyen telefont vesz, az alaposan vigyázzon rá. Sajnos ez továbbra sem egy olyan készülék, amire nem kell figyelni, ugyanis egy óvatlan pillanat alatt könnyen megtörténhet a baj. Mint nem olyan régen kiderült, az Apple aranyáron javítja az iPhone X-et. Az új vásárlóknak érdemes az első nap lecsapniuk egy megfelelő védelmet nyújtó tokra (amelyekről itt olvashatjátok az ajánlónkat). Sajnos ha esni fog a telefonunk, akkor könnyen lehet, hogy a hátlap is pókhálósodni fog, melynek a javítási költségei az egekben lesznek, azonban egy megfelelő tok használata néha szó szerint csodákra képes.

kep (3)

Megérte várni, megérte váltani? Számomra, aki egy három éves iPhone 6-ról váltott, mindenféleképpen. Sokat kellett várni az új telefonra, sokba kerül, de ezen árakért cserébe a jelenleg kapható egyik legjobb telefont vásárolhatjátok meg. Aki egy ennél fiatalabb készülékről, mondjuk egy iPhone 7-ről váltana, az már nem biztos, hogy ugyanezeket elmondhatja, mint én. Szerintem leginkább azoknak éri meg cserélni, akik két generációval ezelőtti, vagy annál sokkal öregebb iPhone-t használnak. Aki egy iPhone 7-tel rendelkezik, az sem járna rosszul a telefonnal, viszont sebességbeli növekedést keveset fog tapasztalni, valamint a kamera képminőségében sem jelentkeznek számára drasztikus változások, hogy megérje cserélni, bár ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mit érnek számára a plusz funkciók.

Ezek voltak tehát az első tapasztalataim az iPhone X-szel kapcsolatosan. Maradjatok velünk továbbra is, hiszen hamarosan lesz egy újabb ajánlónk, melyben pár olyan kiegészítőről fogunk írni, melyeket hasznos lesz beszereznetek az új telefonjaitokhoz. Valamint még csak két napja használom a készüléket, ezért későbbre is tervezek egy újabb beszámolót írni, melyben leírom számotokra az újabb tapasztalataimat, hiszen jelenleg csupán az első benyomásaimat tudtam megosztani veletek.

Illetve kommentben írjátok le ti is nyugodtan a véleményeiteket. Ki az, akinek már sikerült megvásárolnia az iPhone X-et? Milyenek az első tapasztalataitok? Melyik funkciót szeretitek a legjobban és miért? Na és mi a helyzet azzal, aki még gondolkodóban van, hogy milyen telefont vegyen?

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

10 hozzászólás

  1. Horváth László - 2017.11.05. 19:55

    Szia,

    sajnos még nem sikerült megvásárolnom.
    A V…ne-nál rendeltem elő 2017.10.27-én de azóta fel sem hívtak, ha én hívom őket, akkor azt mondják hogy nem tudnak segíteni…
    A szomú az az egészben, hogy 10.27-én kifizettem nekik 300k Ft-ot. :(

    • HusztiD - 2017.11.05. 21:01

      Az a baj, hogy nagy különbségek vannak a magyarországi és a külföldi szolgáltatók között. Külföldön mindent megtesznek az előfizető kedvében, de az én tapasztalataim alapján a magyar szolgáltatókat ez hidegen hagyja. Pedig volna mit tanulniuk a külföldi szolgáltatóktól a magyaroknak…

  2. Gergő - 2017.11.05. 21:10

    “hogy mivel nehezebb a telefon, így ejtéskor nagyobb sebességgel zuhan”

    ??? :D

  3. vistu88 - 2017.11.05. 21:20

    “Viszont ennél a résznél érdemes megjegyezni, hogy mivel nehezebb a telefon, így ejtéskor nagyobb sebességgel zuhan”

    ez így nemigaz mert a sebessége ugyanakkora lesz, legyen 20dkg vagy akár 1kg. A becsapodás energiája ami megnővekszik 1/2m*v^2. Ez nagyon zavart a cikkben :)

    • HusztiD - 2017.11.05. 21:34

      Köszönöm az észrevételt, javítottam!

  4. vistu88 - 2017.11.05. 21:26

    Tudom hogy az első iPhone óta MINDEN megváltozott :D de ez csaknem?

  5. janika61 - 2017.11.06. 02:08

    itt a X a kezemben szép felbontás de a Hoom gomb nagyon hiányzik és a jet black szín.

  6. Krisztián - 2017.11.06. 08:52

    ‘A Touch ID-val szerelt telefonoknál tudjuk, hogy mennyire macerás az ujjlenyomatok felvitele, hiszen az több percig is eltarthat.’ Nem tudom miről beszélsz, fél perc alatt 2 ujjat simán beregisztrálok 5S-en! :) Továbbá ne felejtsük már el, hogy részletre igencsak combos tarifával adják, annyiért, amennyiből már akár személyi hitelre is megveszed. Ha nem használod ki a tarifát, az is többlet költség, így a telóra kifizetsz min. fél millát.

  7. Brian3 - 2017.11.06. 21:34

    Janika te egy … vagy, inkább lenne a kezedben egy helyesírás kéziszótár

  8. Jakuza - 2017.11.09. 14:44

    Az igazsághoz hozzá tartozik,hogy nem fog kelleni.
    Max a 7 es ,veszek is 2 db ot egyet nekem egyet a csajomnak.
    Nem vonz az üveg .szanta szét szoptatott .dde még hátra is az kell.
    Az a káva a szélén ? Azt hirdetik széltől széléig kijelző ! Vicc !
    Sajnos (amúgy nem ) nem tudok rá vigyázni, óvni ,…. mert ez egy telefon .
    Zsebre teszem a kulcs mellé . Kicsit karcos a hátulja , na és , de ha üveg ,akkor oda is fólia ami nekem elől tiszta repedés törés , na akkor kettőt is cserélhetek ,de fasza !
    Ez színtiszta üzlet .ennyi . Akinek tetszik vegye vigye ,akinek meg nem az úgyse veszi meg ,de nem kell mindenkit leírni ,hogy nincs rá mani! Sztem nem szép , nem tudom jobb e ? Mrt már nem jön át ,sehogy se . Ja a 7s re vártam , lett egy másik üveg bizbasz , ez sem kell már , mekkora ? Áh reménytelen …….

Szólj hozzá Te is!