Minimális iPhone X készletre lehet számítani; továbbra sem bízik az Apple a Samsungban – mi történt a héten?

HusztiD 2017.10.28. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 324

Elérkezett a sokak által várt október 27-e, így remélhetően mindenki előrendelte az iPhone X-et, aki szerette volna. Természetesen nem csak az új csúcsmodell körül forogtak a hírek az elmúlt hét folyamán, így szokás szerint összeszedtük a legérdekesebbeket.

iphone-x1

Csupán 2-3 millió darab iPhone X lesz elérhető a jövő heti megjelenésekor

A szeptemberi bejelentés óta elég sok pletykát olvashattunk a jövő hét folyamán megjelenő iPhone X-ről. Kezdetekben Ming-Chi Kuo azt saccolta, hogy nagyjából 10-12 millió telefonnal áll rajtnak az Apple, azonban a legújabb számításai alapján csupán 2-3 millió lesz a tényleges darabszám.

iphone_x_gallery1_2017

Bővebben itt.

Gyengébb minőségű komponenseket rendelne az Apple, hogy utolérje magát az iPhone X tömeggyártásával?

A Bloomberg egy nagyon érdekes pletykával állt elő, melyet az Apple azonnal megcáfolt. A magazin értesülései szerint az almások továbbra is nagy bajban vannak az iPhone X gyártásával kapcsolatosan, hiszen egyszerűen képtelenek megfelelő mennyiségű telefont legyártani, emiatt pedig gyengébb minőségű komponenseket használnának, hogy utolérjék magukat – állítja mindezt a Bloomberg.

faceid

Bővebben itt.

Mennyivel jobb az iPhone 8 Plus kamerája, mint a 7 Pluszé?

Egy-egy új iPhone megjelenésekor sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon megéri-e váltani az újabb modellre? Az utóbbi két generációban az Apple-nek sikerült igazán gyors telefonokat piacra dobniuk, így aki erre utazna, annak nem igazán érné meg a csere, hiszen az A10 Fusion processzorban bőven akadnak lehetőségek. Na de mi a helyzet a kamerával?

cnetcompar

Bővebben itt.

Sokkal gyengébben teljesít az iPhone 8 a szokványos “S” frissítéssel szemben

Az Apple hivatalosan csak jövő hét csütörtök este osztja meg hivatalos számait arról, hogy hogyan teljesítettek az idei év harmadik negyedévében. Ekkor ugyan megtudhatjuk, hogy pontosan hány millió iPhone-t adtak el, azonban azt biztosan nem, hogy milyen közöttük a megoszlás. Ezúttal a CIRP felmérése árulta el számunkra, hogy bizony a vártnál sokkal rosszabbul teljesítenek a nyolcasok.

lcd

Bővebben itt.

Továbbra sem bízza a Samsungra a chipgyártást az Apple

Két évvel ezelőtt, mikor az Apple piacra dobta az iPhone 6s készülékeket, akkor jelentkezett az úgynevezett chipgate probléma. Ekkoriban a Samsung és TSMC párosa gyártotta le a telefonokban megtalálható A9-es processzort, azonban a Samsung chipjei sokkal rosszabbul teljesítettek, hiszen valamiért jobban melegedtek, valamint az üzemidő is jelentősen csökkent.

a11-bionic-iphone-x

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején beszámoltunk, hogy ígéretes ipari fejlesztésekre számíthatunk az Apple és a General Electric új egyezségének köszönhetően, majd maga Tim Cook megerősítette, hogy továbbra sem feledkeztek meg a Mac Mini vonalról. Ahogy a legtöbb csúcskészülék, úgy a Google Pixel 2 sem rajtolt el gond nélkül, azonban az iOS 11-ben is újabb problémákat fedeztek fel. Továbbá érdekes módon legutóbb az Animoji használata miatt perelték be az Apple-t.

curvedconcept

A hét második felében Craig Federigh erősítette meg, hogy idén már nem lesz több Apple event, ami után láthattunk egy remek koncepciót arról, hogy milyenek lennének az iPhone X beütésű Apple termékek az okosórától kezdve a MacBook-ig. Végül felmerült, hogy örülhetnek az almások, ha fele annyi iPhone X-et le tudnak gyártani az idei év folyamán, mint eredetileg tervezték, hiszen az iPhone felhasználók felét hozza lázba az új csúcsmodell.

Ezek voltak a negyvenötödik hét legérdekesebb hírei. Ne feledjük, hogy következő hét pénteken a szerencsés előrendelők már átvehetik az első iPhone X modelleket, valamint remélhetően a hét elején érkeznek az újabb szoftverfrissítések az iOS 11.1-gyel az élen.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!