Miért lesz zavartalan a Face ID alkalmazása?

HusztiD 2017.10.25. 17:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 368

apple-iphone-x-2017-iphone-x_70

Az Apple anno 2013 folyamán, az iPhone 5s piacra dobásával mutatta be a Touch ID-t. Két évvel később, az iPhone 6s modellekben pedig helyt kaptak a második generációs ujjlenyomatolvasók, amivel villámgyorsan hitelesíthettük magunkat. Most, hogy az Apple bejelentette az iPhone X-et, a csúcsmodellnél elköszönhetünk a jól bevált eljárástól, s helyette a Face ID-val azonosíthatjuk magunkat.

Korábban felmerültek pletykák a miértekről, hogy az almások miért hagyják el a Touch ID-t. Az egyik ilyen indok az volt, hogy nem sikerült a kijelzőbe ágyazniuk a szenzort, így csak az arcfelismerés maradt. A szeptember 12-i eventen pedig elmondták, hogy sokkal biztonságosabb a Face ID, hiszen ott egy a millióhoz az esélye, hogy valaki más nyitja fel a telefonunkat, míg Touch ID-nál egy az ötvenezerhez az arány.

Mit jelent majd számunkra a Face ID? Meg kell szoknunk az új eljárást, s mindent ugyanúgy használhatunk, ahogyan eddig. Vannak bizonyos alkalmazások, melyeket Touch ID-val is levédethetünk, de ha iPhone X-re váltunk, akkor erre nyilván nem lesz lehetőségünk. Cserébe viszont ugyanúgy beállíthatjuk hozzá a Face ID-t, mint az új hitelesítési eljárást. Fejlesztők számára pedig semmivel nem lesz macerásabb ennek a beágyazása, hiszen ahol eddig Touch ID támogatottság volt, az automatikusan átvált majd Face ID-re az iOS.

faceid

Végül a kérdés az lesz, hogy mennyire fogja a Face ID elnyerni a felhasználók tetszését? Vajon tényleg felváltja a Touch ID-t, vagy az Apple később visszahozhatja? Illetve mennyire lesz gyors? Kicsit lassabb lesz, mint a második generációs Touch ID? Valószínűleg igen, de minimálisan.

Az iPhone X megjelenésig már kevesebb, mint három hét van, így onnantól kezdve minden kiderül. Ti mit vártok a Face ID-től?

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!