Továbbra sem bízza a Samsungra a chipgyártást az Apple

HusztiD 2017.10.24. 09:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 272

a11-bionic-iphone-x

Két évvel ezelőtt, mikor az Apple piacra dobta az iPhone 6s készülékeket, akkor jelentkezett az úgynevezett chipgate probléma. Ekkoriban a Samsung és TSMC párosa gyártotta le a telefonokban megtalálható A9-es processzort, azonban a Samsung chipjei sokkal rosszabbul teljesítettek, hiszen valamiért jobban melegedtek, valamint az üzemidő is jelentősen csökkent.

Azóta az almások próbálnak minél jobban elszakadni a Samsungtól, hiszen eléggé nagy port kavart az eset. Tavaly, az iPhone 7 modellek esetén minimális megrendeléseket kapott a Samu az A10 Fusion processzorok gyártása kapcsán, azonban a mostani hírek szerint kizárólag a TSMC gyártja az A11 Bionic chipeket. Elviekben az Apple teljesen elégedett a gyártóval, így a következő évre is övék lehet a kizárólagos gyártási jog.

Érdemes megjegyezni, hogy a TSMC-nek annyira bejött a biznisz, hogy 10 százalékos növekedéssel számolnak az októbertől december végéig tartó időszakban. Ez pedig a szeptemberben megjelent iPhone 8 modelleknek, valamint a hamarosan érkező iPhone X-nek tudható be, hiszen mint tudjuk, ezen telefonok mindegyikében az új A11 Bionic processzor kapott helyet.

Egyrészt jó az Apple számára, ha csak a TSMC gyártja a chipeket, hiszen így megfelelő minőségű komponenseket szállítanak le. Másrészt annyiból rossz, hogy egy gyártótól függnek, így ha valamilyen katasztrofális helyzet állna elő a tajvani gyártónál, akkor az bizony kihatással lenne a gyártási folyamatokra, ami miatt akár heteket, hónapokat csúszhatnak a jövőbeni megjelenésekkel.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!