Hasznos új funkciót kapott az iPhone X; ennyit változott 10 év alatt az iPhone – mi történt a héten?

HusztiD 2017.10.21. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 405

Számos érdekes hírünk volt az elmúlt napok folyamán, így például megtudhattuk, hogy mennyit változott az iPhone az első 10 év alatt, vagy arra szintén fény derült, hogy milyen rangsorolást kapott az Apple a Greenpeace szerint.

iphone8colors

iPhone 2G-től az iPhone X-ig, avagy ennyi minden változott az első 10 év alatt

Az Apple még 2007 elején dobta piacra legelső okostelefonját, az eredeti iPhone-t, amelyet sokszor 2G-ként emlegetnek. Azóta elindult egy láncfolyamat, hiszen az Apple minden évben bemutatja az aktuális évi csúcsmodelljeit. Korábban a nyári WWDC konferenciák alkalmával leplezték le az adott évek csúcskészülékeit, az iPhone 5-től kezdődően pedig mindig szeptember folyamán tarják az iPhone eventet az almások.

screen-shot-2017-10-12-at-10-43-23-pm-2

Bővebben itt.

Az Apple végleg kinyírja a Touch ID-t, jövőre minden iPhone Face ID-val érkezik

Csupán pár hét van az iPhone X hivatalos megjelenéséig, amiben bemutatkozik az új hitelesítési eljárás, a Face ID. Az Apple sok reményt fűz hozzá, hiszen ezzel a technológiával kívánják felváltani a jó öreg Touch ID-t, ami jelenleg csak az iPhone 8 modellekben kapott helyet.

iphone-x2

Bővebben itt.

A Greenpeace szerint is az Apple az egyik legzöldebb tech vállalat

A Greenpeace kiadta az idei évi ‘Guide to Greener Electronics‘ felmérését, melyben a nagyobb tech gyártókat rangsorolták környezettudatos tevékenységük alapján. Az Apple az utóbbi évek folyamán mindig az elsők között volt, de idén sincs másképp, hiszen ezúttal is ők zsebelhették be az egyik leginkább környezetbarát tech vállalata elismerését.

overall-grade-chart-1024x538-21

Bővebben itt.

Az iPhone X csupán számodra fogja megjeleníteni az értesítéseidet

A mai világban szinte mindenkinek be vannak állítva az értesítések funkció, ami által a telefon valós időben jelez, ha Messengeren kaptunk üzenetet, vagy éppen bármilyen egyéb értesítést. Ez egy eléggé jó dolog, viszont vannak olyan helyzetek, mikor jobb, ha mások nem látják a mi személyes dolgainkat. Erre van egy remek megoldása az Apple-nek, amit sokan fognak használni.

faceid

Bővebben itt.

Kitalálod milyen arányban vásárolnak az emberek az Apple-től és a szolgáltatóktól?

Bizonyára bennetek is felmerülhetett korábban a kérdés, hogy vajon mennyien vásárolnak egyenesen az Apple-től? Mint tudjuk, az Apple fix árakkal dolgozik, azonban ha a szolgáltatóktól vásárolunk telefonokat, akkor több esetben még kedvezményt is kaphatunk. Ugyanez igaz lehet a nagyobb áruházakra egyaránt, akik bizonyos időközönként állnak elő kisebb-nagyobb akciókkal.

apple-store-paris-louvre

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején szó volt arról, hogy az iOS 11 nem igazán akarja beváltani a hozzáfűzött reményeket, majd utána hidegzuhanyként jött a hír, mely szerint teljesen kitiltanák az Apple-t a kínai piacról. Eggyel jobb hír, hogy a Foxconn már megkezdte az iPhone X modellek leszállítását, azonban egyelőre két ország kapott belőle nagyon minimális mennyiségben. Végül arról is szó volt, hogy többé már a konkurenseket sem érdekli, hogy a kijelzőbe ágyazzák az ujjlenyomat olvasót.

91910585480d7af34254c6b8f89e714e

A hét második felében ügyvédek is felszólaltak az Apple kínai piacról való kitiltása kapcsán, de kiderült, hogy nem lesz olyan könnyű dolga a Qualcomm-nak. Nem sokkal később bemutatkozott a Microsoft új MacBook Pro riválisa, a Surface Book 2, valamint újabb életet mentett meg egy Apple Watch. Végül azt szintén megtudhattuk, hogy az Apple lefelezte az iPhone 8 modellek gyártását, mivel innentől kezdve már egyre kisebb igény mutatkozik az új telefonokra.

Ezek jutottak a negyvennegyedik hétre. Ne feledjük, hogy újabb izgalmas napok várnak ránk, hiszen péntektől már nálunk is előrendelhető lesz az iPhone X, de mellette még lesznek egyéb érdekes hírek és történések egyaránt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!