Továbbra is jól tartja magát a csökkenő piacon az Apple

HusztiD 2017.10.18. 09:55 Egyéb, Mac 0 db 142

og

Szeptember végével hivatalosan véget ért az idei év harmadik negyedéve, a legtöbb vállalatnak pedig már sikerült lezárnia az aktuális pénzügyi időszakát. Az Apple hivatalosan csak november másodikán ejti meg a 2017 Q4-es pénzügyi konferenciáját, de az IDC csapata ezt megelőzően előállt a legújabb felmérésével, melyből kiderült, hogy milyen volt a helyzet a legutóbbi három hónapban a PC-s piacon.

Ahogyan az alábbi táblázatból láthatjuk, egyedül a HP volt az, akik jelentősebb mértékben tudták emelni eladásaikat. Az utóbbi vizsgált időszakban 15,3 millió PC-t szállítottak le, ami 22,8 százalékos piaci részesedést jelent, míg egy évvel korábban csupán 14,4 milliót, amivel 21,4 százalékos arányt tudhattak maguknak. Második, majd harmadik legnagyobb gyártó továbbra is a Lenovo és a Dell párosa, akik csupán minimálisan tudták növelni az eladásaikat.

screen-shot-2017-10-10-at-5-58-11-pm

Az Apple továbbra is a negyedik helyen található meg. Ők a tavalyi időszakhoz képest csupán négyezer darab készülékkel tudtak többet leszállítani, mint egy éve. Jelenleg 4,9 milliós a teljesítményük, amivel a PC-s piac eladásainak a 7,3 százalékát tudhatják magukénak. Sajnos az Asusnál a legrosszabb a helyzet, hiszen ők 4,9 millióról 4,2 millióra estek vissza. Az egyéb kategóriába sorolt gyártók sem igazán dicsekedhetnek, hiszen ez a réteg összesen 3,2 százalékot csökkent.

Végül ha az összesített eladásokat vizsgáljuk, akkor ott minimálisan, de csökkenés tapasztalható. 2016 harmadik negyedévében 67,5 millió készüléket passzoltak el a gyártók, míg most, egy évvel később közel 67,2 milliót.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!