Face ID-val érkeznek a jövő évi iPad Pro modellek; az Apple nem lassítja szándékosan a készülékeket – mi történt a héten?

HusztiD 2017.10.14. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 182

Ahogyan lenni szokott, az elmúlt napok folyamán is sok hírünk volt, így szokás szerint összeszedtük a legérdekesebbeket, nehogy lemaradjatok róluk.

googleglassaugmentedreality-800x438

Jövő tavasszal érkezhetnek a TrueDepth kamerával szerelt iPad Pro modellek

A KGI szakembere, Ming-Chi Kuo nagyon beindult az utóbbi hetek folyamán, hiszen számos alkalommal hallatott elképzeléseiről. Legutóbb például arról számolt be, hogy szerinte a következő évi iPad Pro modellek mindegyike megkapja az iPhone X-ben bemutatkozott előlapi TrueDepth kamerarendszert.

apple-iphone-x-2017-iphone-x_70

Bővebben itt.

Az Apple nem lassítja le szándékosan a korábbi iOS készülékeidet

Van egy rossz közhiedelem a tech társadalomban, mely szerint az Apple folyamatosan lassítja le a korábbi készülékeit. Erre sokan egyszerű válasszal reagálnak, mely szerint ahogyan megjelenik egy új főverziójú iOS, vagy egy iPhone, az azelőtt 2-3 évvel kiadott telefonokat folyamatosan lelassítja, hogy cserélni kényszerüljenek a felhasználók.

iPhone-5s-promo-A7-chip-closeup-002

Bővebben itt.

Szóval mi a helyzet a jack csatlakozóval?

Emlékeztek még 2016 őszére, mikor az Apple piacra dobta a jack csatlakozó nélküli iPhone 7 modelljeit? Ekkor az internet népét eléggé felkavarta az almások húzása, emiatt pedig sokan temetni kezdték őket, amiért képesek voltak megtenni ezt a fontos lépést. De mi a helyzet egy év elteltével?

apple-iphone-7-adaptor-1200x765

Bővebben itt.

Kitalálod mennyiből húzták fel a teljes Apple Parkot?

Az Apple Park eredeti terveit még anno 2011 nyarán mutatta be Steve Jobs, melyre nem sokkal később megkapták az engedélyeket. Az elmúlt évek folyamán pedig hónapról hónapra láthattunk különböző drónvideókat arról, hogyan épül az új főhadiszállás. Lassan teljesen elkészül az Apple Park, ami cseppet sem volt olcsó mulatság a kaliforniai vállalat számára.

screen-shot-2017-09-05-at-10-55-17-pm1

Bővebben itt.

Már az iPhone-ok csomagolására is sokkal jobban odafigyel az Apple

Tudjuk nagyon jól, hogy az Apple nagyon elkötelezett a környezet megóvása mellett, hiszen bizonyos időközönként adnak ki újabb és újabb beszámolókat az aktuális munkásságaikról. Ezúttal egy újabb programot írtak ki, melyből például megtudhattuk, hogy mennyit javult az iPhone-ok csomagolása a korábbiakhoz képest.

iphone-7-packaging

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején láthattunk iPhone 8 és Pixel 2 kamera-összehasonlító videókat, majd megtudtuk, hogy bizony az Androidos gyártóknak is komoly fejtörést okoz egy TrueDepth féle kamera bevezetése. Sajnos hivatalos a hír, ezennel elbúcsúzhatunk a Windows Phone-tól, valamint a Google is lehet kiszáll az okosórák piacáról. Végül egy érdekes felmérésből kiderült, hogy az amerikaiak csaknem kétharmada rendelkezik legalább egy Apple termékkel.

jony-ive

A hét második felében boncolgattuk, hogy értelme lenne egy egy 6,4 colos iPhone X Plusznak, valamint Tim Cook beszélt az okosszemüvegekről és arról, hogy egyelőre ne várjunk tőlük hasonló terméket. Felmerült, hogy hamarosan Trónok Harca féle sorozattal állhat elő az Apple, valamint Jony Ive újabb érdekességeket osztott meg az iPhone X kapcsán. Végül, de nem utolsó sorban újabb rossz hírt kaptunk a novemberben érkező csúcsmodellről.

Ennyi minden jutott a negyvenharmadik hétre. A következő napokban biztosan lesznek még érdekes hírek az iPhone X-ről, valamint az Apple biztosan kiad majd újabb bétákat egyaránt. Mi pedig továbbra is várjuk a következő iOS 11 frissítést, amely megoldást hozhat a jelenleg felmerülő problémákra.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!