A TSMC már 3 nanométeres processzorokra gyúr

HusztiD 2017.10.12. 13:55 Egyéb 0 db 102

23071-28744-tsmc-buildings-l

Az Apple egyik fő partnerét a TSMC-t sokan ismerhetjük, hiszen ők felelnek az A szériás chipek gyártásának jelentős részéért. A tajvani vállalat nem olyan régen bejelentette, hogy egy teljesen új gyárat készül felhúzni, ahol a 3 és 5 nanométeres gyártástechnológiával készült processzoraikat kívánják előállítani.

Kicsit ugyan még messze van a kitűzött célpont, hiszen a TSMC 2022-re tervezi mindezt. Ha minden jól halad, akkor innentől kezdve állnak át az új gyártástechnológiájú chipek tömeggyártására, melyek elsőnek az Apple iOS készülékeiben kaphatnak helyet. A jelenlegi iPhone X és 8 modellekben lévő A11 Bionic chip egyébként 10 nm-es gyártástechnológiával készült.

Tudni érdemes, hogy minél kisebb a gyártástechnológia, annál több mindent hozhatnak ki a chipekből. A legfőbb tulajdonságuk, hogy ezzel arányosan csökken a processzorok fogyasztása, valamint ettől függetlenül képesek növelni azok teljesítményeit.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!