Már az iPhone-ok csomagolására is sokkal jobban odafigyel az Apple

HusztiD 2017.10.11. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 660

iphone-7-packaging

Tudjuk nagyon jól, hogy az Apple nagyon elkötelezett a környezet megóvása mellett, hiszen bizonyos időközönként adnak ki újabb és újabb beszámolókat az aktuális munkásságaikról. Ezúttal egy újabb programot írtak ki, melyből például megtudhattuk, hogy mennyit javult az iPhone-ok csomagolása a korábbiakhoz képest.

Az iPhone 6s, és az azt megelőző modellekig az almások javarészt nagy mennyiségben műanyagot és úgynevezett szűz farostokat használtak csomagolásaikhoz. Az említett telefon dobozát ha felnyitottuk, akkor a telefon alatt volt egy műanyag tálca, viszont az iPhone 7 csomagolásától kezdve ezt nem találhatjuk meg. Az Apple minimalizálta a felhasznált anyagokat. Mi több, még magán a mellékelt EarPods fülesen is látszik, hogy száműzték a műanyagdobozt, hiszen az utóbbi két évben a fülest már egy papírdobozba rakták bele.

Az alábbi ábra remekül szemlélteti, hogy miből hány grammot használnak a csomagolásokat illetően:

iphone-packaging-chart-800x297

Ami leginkább látszik, hogy a műanyag-használatot 84 százalékkal minimalizálta az Apple, valamint az új farostokon is csonkítottak kicsit. A csomagolások jelentős része újrahasznosított farostokból tevődik össze, ezzel pedig több ezer fát ment meg az Apple éves szinten – már csak akkor is, ha belegondolunk, hogy évente megközelítőleg 200 millió iPhone-t ad el az Apple.

Az iPhone 7/8/X csomagolása egy újabb lépést tesz meg a környezetóvás felé, hiszen a mellékelt Lightning kábelt ezúttal nem egy plasztik anyagba csomagolták bele, hanem két oldalon papírcsomagolást kapott. Ezzel a lépéssel tovább kerültek ahhoz, hogy sokkalta környezetbarátibb vállalattá válhassanak, hiszen egy kevésbé káros anyagot használnak fel, mint az ezt megelőző évek folyamán.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Nimrod - 2017.10.11. 10:20

    “Több ezer fàt mentenek meg az apple éves szinten”.

    :D

  2. Atti - 2017.10.11. 21:34

    Meg mèg hàrom bokrot. :-)

Szólj hozzá Te is!