A jövőben még azt is automatikusan érzékeli a HomePod, ha elmozdítottad a helyéről

HusztiD 2017.10.04. 09:55 Apple, HomePod, Kiemelt hírek 0 db 161

homepod

Az Apple még az idei WWDC 17 konferencia folyamán jelentette be az egyik legújabb termékét, a HomePod-ot, melynek megjelenése decemberre várható az első körös országokban. Az információk szerint egészen speckó cucc lesz az okoshangszóró, hiszen a lakáson belül mindegy hova helyezzük, a készülék automatikusan érzékelni fogja a helyezkedését, így ahhoz viszonyítva állítja majd saját hangzását.

Ezzel kapcsolatosan egy újabb szabadalom látott napvilágot, ami szintén hasznos lehet a jövőben, hiszen a HomePod képes lenne a tér érzékelésére. Az almások egy olyan szabadalmat írtak le, melyben a hangszóró érzékelné azt, ha éppen áthelyeztük valahová. A jelenlegieken felül további szenzorok lennének benne, akárcsak egy iPhone-ban. Ilyen például a gyorsulásmérő, fényszenzor, kamera, iránytű, vezeték nélküli antenna, giroszkóp vagy egy hőmérő.

Ezeknek köszönhetően a HomePod a későbbiekben képes lehet érzékelni, ha azt mondjuk a szoba másik sarkába helyezzük át, de még azt is, ha csak pár centit mozdítottuk el a faltól. Mindez pedig azért fontos, mert ilyenkor a megfelelő hangzás érdekében mindig újra kell kalibráltatni az eszközt, viszont a mostani szabadalmi leírásokkal a hangszóró ezt automatikusan elvégezné helyettünk.

Ne feledjük, hogy ezeket csak egy újabb szabadalmi leírásból fedezték fel a szemfüles szakértők. Hogy pontosan mik valósulnak meg ebből a jövőben, azt egyelőre nem tudni. Minél több szenzorral lesz felszerelve az okoshangszóró, annál sokoldalúbb lesz a jövőben. Addig pedig várjuk ki míg megjelenik a HomePod, s nézzük meg, hogy mennyire lesz sikeres az Apple újonc terméke.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!