Közel OLED minőségű LCD kijelzőkkel támad jövőre az Apple

HusztiD 2017.10.02. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek, Pletykák 1 db 678

truedepth-800x481

Az Apple szeptember első felében mutatta be legújabb okostelefonjait, az iPhone X-et a nyolcas modellekkel karöltve. Mint tudjuk, a három telefon közül egyedül csak a csúcskészülék kapott egy közel széltől szélig terjedő OLED kijelzőt, míg a másik kettő a már jól bevált LCD panelt kapta meg.

A Wall Street Journal legújabb értesülései szerint úgy tűnik, hogy az almások a jövőben sem vetik el az LCD paneleket, hiszen inkább továbbfejlesztik azokat. Ha minden igaz, akkor úgynevezett full aktív LCD kijelzők bevezetését tervezik már a következő évtől kezdődően.

A mostani szóbeszédek alapján a kaliforniaiak továbbra is a Japan Display által gyártatnák le ezeket az új paneleket. Magának a teljesen aktív LCD kijelzőknek pedig lenne egy igen nagy előnye, amivel közel OLED szintű minőséget kapnának a felhasználók. Sajnos a jelenleg használt LCD kijelzők integrálása macerás, ugyanis több millimétert kell a szélüknél kihagyni. Ellenben a full aktív panelek sokkal kisebb kávával rendelkeznének, így ezeknél könnyebben el lehetne érni a közel széltől szélig terjedő hatását.

curved

Ez még nem minden, ugyanis a Japan Display állítása szerint ezek az újabb technológiával készült LCD kijelzők hajlíthatóak is egyben. Ergo az Apple akár egy olyan hatást elérhet velük, mint az iPhone X esetében az OLED kijelzővel, tehát a kijelző végeinél be tudnák hajlítani, amivel akár lekerekített széleket tudnának csinálni. Illusztrációként lásd az alábbi képet, amivel az Apple demózott.

Természetesen még egy jó évünk van a következő iPhone modellekig, így addig több pletykáról fogunk olvasni. Viszont ha az almásoknak tényleg sikerül az LCD kijelzővel szerelt telefonjaikat is meghajlítani, amivel egy közel teljes kijelzős készüléket dobhatnak piacra, akkor bizony nem lehetne rá panaszunk. Azzal pedig egyelőre ne számoljunk, hogy minden iPhone modell OLED kijelzőt kap a jövőben, ugyanis egyelőre a Samsung alig bírja legyártani a paneleket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Whispertise - 2017.10.03. 12:32

    Szerintem az lcd egy idejét múlt dolog. Az olednek is vannak hibái, de ha azt vesszük hogy minden alkalommal az a cél hogy vékonyabb legyen a telefon meg jobban bírja az akksi stb akkor váltani kéne. Abba kéne milliókat fektetniük hogy olyan oled panelt csináljanak ami nem tud kiégni, rendes színárnyalatot ad. Nem vagyok a samsung mellett, de a kijelzők terén jók. A tv-k szinte verhetetlenek amiket csinálnak. Ha azt egy iPhoneba lekicsinyítve belehetne pakolni akkor tényleg verhetetlen lenne.

Szólj hozzá Te is!