Teljesítményben nem csak a Note 8-at, de a 13-as MacBook Prót is alaposan megszorongatja az iPhone 8

HusztiD 2017.09.28. 11:56 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 1 249

apple-iphone-x-2017-iphone-8_5

Napokkal ezelőtt olvashattunk egy gyors Geekbench tesztről, melyből kiderült, hogy még a 13 colos MacBook Prót is veri az iPhone 8. Ezúttal a Tom’s Guide készített egy remek összehasonlítást, amiből nem csak az derült ki, hogy a Note 8-nál is sokkal gyorsabb az Apple új készüléke, de még a Core i5 processzorral szerelt 13 colos MacBook Prót szintén maga mögé utasítja. Nem hiába, a szakik úgy emlegetik, hogy az iPhone 8 már-már egy szinten van egy MacBook Pro teljesítményével.

A Geekbench 4 tesztek alapján vizsgálták az összesített teljesítményt. Itt az iPhone 8 összesen 10 170 pontot ért el, ami igencsak kimagasló teljesítmény. Viszonyításképpen a 13 colos, Core i5 processzorral szerelt MacBook Pro csak 9 213 pontot kapott. Természetesen nem fair egy program által összehasonlítani egy telefont és laptopot, így ennél tovább mentek a szakemberek.

Mint tudjuk, a mai laptopok több órás terhelés alatt is képesek simán kiszolgálni az embereket. Ha ehhez egy telefont hasonlítunk, akkor ez nem teljesen igazán mondható el, hiszen senki sem hajtja órákon át a telefonját. Szimplán azért sem, mert ha van egy erős laptop, akkor nyilván azon fog dolgozni az adott felhasználó. Az iPhone 8 nem fogja felváltani a laptopodat.

Viszont ha különféle feladatokkal teszteljük a készülékeket, akkor kiderült, hogy az iPhone 8-ban lévő A11 Bionic chip teljesen megalázza a mezőnyt. A csapat egy 2 perc hosszú 4K-s drónvideót renderelt iPhone 8-on, Galaxy S8+-on és egy Note 8-on Az eredmény pedig magáért beszél, ahogyan az alábbi táblázaton is láthatjátok:

iphone-8-speed

Nem ez az első alkalom, hogy egy iOS készülék túlszárnyal egy Mac-et, vagy a rivális droidos telefonokat. Korábban szintén volt erre példa, hiszen a tavaly megjelent iPhone 7 ereje akkoriban egy MacBook Air-ével vetekedett. A nem olyan rég megjelent iPad Pro pedig szintén felvette a harcot a MacBook Prókkal mind GPU és CPU tesztben.

Valós életben természetesen egy MacBook Pro simán túlszárnyal egy iPhone-t, hiszen ott több feladatot tudsz stabilabban végrehajtani. Ettől függetlenül érdekes látni, hogy mára itt tart a tech tudomány, hogy a zsebünkben elfér egy bivalyerős számítógépnek nevezhető okostelefon.

Információ! Ne feledjétek, a nyolcadik születésnapját ünneplő iDoki hatalmas kedvezménnyel állt elő, melyet egészen szeptember végéig vehettek igénybe. Bővebb részleteket itt találhattok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!