Mennyire gátolják a napszemüvegek a Face ID működését?

HusztiD 2017.09.19. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 1 113

face-id1

Az Apple az előző hét folyamán bemutatott iPhone X kapcsán szót ejtett a Face ID-ről, ami az új hitelesítési eljárás lesz a csúcsmodellben. Ekkor az előadók elmondták, hogy igencsak fejlett lesz az arcfelismerés, ugyanis a telefonnak nem okoz gondot, ha éppen sapka vagy sál van rajtunk, valamint az sem, ha sminkelve vagyunk és a frizuránk is megváltozott.

Mi több, még arra is fény derült, hogy a Face ID még a normál szemüvegekkel szintén működik. Igen ám, de arról viszont nem esett szó, hogy mi lesz a napszemüvegekkel. Erre a kérdésre a CNET kereste a választ, akik számára egyenesen Craig Federighi válaszolta, hogy a legtöbbel működni fog, de nem mindegyikkel. A napszemüvegek zöme átengedi az infravörös fényt a lencsén, így a Face ID anélkül képes észlelni a szemeinket, hogy levennénk a szemüveget. Sajnos amelyik szemüveg nem engedi át az infravörös fényt, annál le kell vennünk a fejünkről.

faceid

Ezen felül még volt egy nagyon érdekes kérdése a CNET-nek, mely szerint mi történik akkor, ha egy tolvaj ellopja a telefonunkat, majd arra vesz minket, hogy nézzünk rá? Erre két egyszerű választ is adott Craig. Az első az, hogy ha nem nézünk egyenesen a kijelzőre, akkor a telefon nem fog feloldani. Ergo ezzel kiküszöbölhetjük ezt az egész dolgot. A másik pedig, ha a telefon mindkét oldalán lévő gombokat megnyomjuk, akkor a készülék ideiglenesen letiltja a Face ID-t. Ez akkor lehet hasznos, ha arra vesznek rá minket, hogy saját kézből oldjuk fel.

Úgy látszik, hogy az Apple igyekszik minden eshetőségre felkészülni. Az információk szerint ez lesz az eddigi legfejlettebb arcfelismerő rendszer, amit okostelefonban bemutattak, így mi már nagyon kíváncsiak vagyunk rá. Sajnos a megjelenés még kicsit odébb van, ugyanis november 3-tól lesz kapható, de azt biztosra vehetjük, hogy nagy kereslet lesz rá, így újabb heteket kell majd rá várnunk.

Információ! Ne feledjétek, a nyolcadik születésnapját ünneplő iDoki hatalmas kedvezménnyel állt elő, melyet egészen szeptember végéig vehettek igénybe. Bővebb részleteket itt találhattok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Patrik - 2017.09.19. 13:52

    Ez még bőven belefér. Télen meg a kesztyűt kell levenni a touch id-nál.

  2. Bigyo - 2017.09.19. 23:17

    Ott a pont Patrik.

Szólj hozzá Te is!