iPhone X: hiába a magas ár, kisebb profittal dolgozik az Apple

HusztiD 2017.09.19. 15:55 iPhone 0 db 550

space-gray-silver-iphone-x-800x370

A Wall Street Journalt érdekelte, hogy nagyjából mennyibe kerülhet az Apple-nek előállítania a nem olyan régen bemutatkozott iPhone X-et. Számításaik alapján kaptunk egy hozzávetőleges számot azt illetően, hogy mennyibe kerülnek összesen a telefon komponensei, de sajnos azt konkrétan nem bontották le, hogy melyik alkatrész mennyibe fájhat legyártatnia a kaliforniaiaknak – pedig pont ez lett volna a legérdekesebb része a dolognak.

Ha minden igaz, akkor az almások nagyjából 581 dollárért gyártják le az új iPhone X-et. Ez rendkívül magas árat képvisel, ha az iPhone 7-hez hasonlítjuk, hiszen az csak 248 dodóba fáj nekik. Ebből adódik, hogy az Apple-nek kevesebb haszna van az új csúcsmodellen, mint első blikkre hinnénk, hiszen 999 dollártól kínálják. Természetesen ha a nagyobb tárhellyel szerelkező modellt vizsgáljuk, akkor ott nyilván nagyobb a nyereségük, hiszen az eleve 150 dollárt dob az eladási árán.

Mivel ezek csak hozzávetőleges számítások, valamint konkrétan lebontva sincs, hogy melyik alkatrész mennyibe kerül, ezért kíváncsiak leszünk az első olyan beszámolókra, melyek ezt boncolgatják. Ha nagyjából helytállóak a mostani számok, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy az iPhone 8 is jövedelmezőbb lehet az almások számára, hiszen azt nagyjából annyiért állíthatják elő, mint az előző éves iPhone 7 modelleket. Ergo azon is nagyobb haszon van, mint a jubileumi modellen.

Információ! Ne feledjétek, a nyolcadik születésnapját ünneplő iDoki hatalmas kedvezménnyel állt elő, melyet egészen szeptember végéig vehettek igénybe. Bővebb részleteket itt találhattok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!