Egy család köszönheti életét Sirinek és egy 14 éves leányzónak

HusztiD 2017.09.15. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek, Siri 0 db 1 273

ios-siri-mac-mac-os

Néhanapján mindig olvashatunk egy-egy érdekes hírről, hogy mire képes az Apple virtuális asszisztense, Siri. Korábban voltak olyan hírek, melyek alapján életet mentett kedvenc segédünk. Most is hasonló történt, azonban egy egész család köszönheti részben neki, de leginkább a fiatal főhősnek az életét.

Sajnos nem elkerülhetetlenek az olyan természeti katasztrófák, mint amit a Harvey hurrikán okoz, ami nem olyan régen Texasban csapott le. Következményképp hatalmas áradás volt, így a Frank család egyszer arra ébredt, hogy elöntötte házukat a víz. Az anyukának a négy gyermekével együtt sikerült felmenniük házuk tetejére, amit szerencsére már nem ért el az áradás.

Főhősünk Tyler Frank, egy 14 éves leányzó már évek óta sarlósejtes anémiában szenved, ami egy eléggé ritka betegség, így megfelelő kezelésekre szorul. A család próbálta hívni a 911-et, valamint Facebook-on is kértek segítséget, de mindhiába. Ekkor Tyler-nek eszébe jutott, hogy megkéri Sirit, hívja fel a parti őrséget, akik készségesen segítettek. Mivel az áradások miatt rengeteg munkájuk volt, így csak másnap tudták megmenteni a családot, ami után Tylert azonnal kórházba vitték, majd négy napig kezelték.

Sokfélét lehet mondani Sirire, de ha jól használják az emberek, akkor bizony képes életet menteni. Természetesen itt nem Siri, hanem a 14 éves Tyler volt a főhős, akinek volt annyi sütnivalója, hogy a segélyhívó sikertelen próbálkozásai után értesítette a parti őrséget.

Információ! Ne feledjétek, a nyolcadik születésnapját ünneplő iDoki hatalmas kedvezménnyel állt elő, melyet egészen szeptember végéig vehettek igénybe. Bővebb részleteket itt találhattok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!