Apple: pont úgy működött a bemutató közben a Face ID, ahogyan tervezve lett

HusztiD 2017.09.15. 13:55 iPhone 0 db 690

faceid

Aki végig követte a kedd esti Apple eventet, az tudhatja, hogy a Craig Federighi által demózott Face ID hitelesítési folyamat nem jött össze az első próbálkozásra. Ennek kapcsán tegnap beszámoltunk, hogy mi lehetett a sikertelenség oka, de most az Apple kiadott egy hivatalos közleményt, melyben tiszta vizet öntenek abba a bizonyos pohárba.

A színpadi bemutató előtt több ember kezében megfordult a telefon. A Face ID folyamatosan működésben volt, s mivel Craig arcát nem tudta egyszer sem beazonosítani, ezért jelkódot kért. Az iPhone pedig pont így lett megtervezve, hogy ha nem megy egy hitelesítési folyamat, akkor onnantól kezdve az első feloldásig egy jelkódot fog kérni. Így találta ki az Apple a Face ID-t, vagy anno a Touch ID-t, s így esett a maga csapdájába bele.

Nem kell egyébként messze menni, hiszen ha ti is három sikertelen kísérletet csináltok a Touch ID-vel, akkor a telefon jelkódot fog kérni. Az iPhone X esetében szintén így van ez a folyamat, azonban itt ujjlenyomat helyett az arcunkra fókuszál a telefon

Információ! Ne feledjétek, a nyolcadik születésnapját ünneplő iDoki hatalmas kedvezménnyel állt elő, melyet egészen szeptember végéig vehettek igénybe. Bővebb részleteket itt találhattok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!