Hatmagos A11-es chipet kap az iPhone X

HusztiD 2017.09.12. 15:55 iPhone 0 db 868

iphone-81

Csupán pár óra választ el minket az iPhone X hivatalos bejelentésétől, de további érdekességeket fedeztek fel az iOS 11 GM verziójából a hozzáértő programozók. Ezúttal az új A11-es chipről tudhattunk meg apróbb információkat, hogy voltaképp mire számíthatunk.

Az Apple az iPhone 7 modellekben mutatta be elsőnek az A10 Fusion chipet, ami lényegében egy négymagos processzor volt. Két alacsonyabb és két magasabb órajelen ketyegő mag volt benne, így jobb optimalizációt és akkuidőt értek el vele az almások. Most is hasonló lesz a helyzet, azonban az A11-es processzor összesen 6 magot kap.

Steve Troughton Smith Twitteren osztotta meg, hogy négy darab alacsony és további kettő magasabb órajelen dolgozó mag kap benne helyet. Ezzel a módszerrel elviekben még sokkal jobban optimalizálja az Apple az iOS-t és magát a működést, valamint szintén jobb üzemidőt tudnak kisajtolni a telefonból.

Ne feledjük, este héttől kezdődik az event, amit érdemes lesz követni. Reméljük lesznek még meglepetések az eddigi szivárgások ellenére!

Ne feledjétek, a nyolcadik születésnapját ünneplő iDoki hatalmas kedvezménnyel állt elő, melyet egészen szeptember végéig vehettek igénybe. Bővebb részleteket itt találhattok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!