Fiatalok körében eléggé népszerű az Apple Music

HusztiD 2017.09.12. 09:55 Apple Music, Kiemelt hírek 0 db 205

apple-music-logo-dancing

Az Apple Music valamivel több, mint két éve indult útjára, ahol olyan ismertebb szolgáltatókkal vette fel a harcot, mint a Pandora, Google Play Music vagy a Spotify. A szolgáltatás az első hónapok folyamán csak iOS-en volt elérhető, de később megjelent az Androidos applikáció is, amivel újabb felhasználók kegyeit próbálták megnyerni az almások.

A Fluent jóvoltából készült egy felmérés azzal kapcsolatosan, hogy mely szolgáltatások a legnépszerűbbek. Összesen 1 900 amerikai felhasználó vett részt a válaszadásban. Érdemes alaposan szemügyre venni az alábbi diagramokat, hiszen érdekes dolgok derülnek ki belőle. Elöljáróban annyit érdemes tudni, hogy a felmérésben részt vett felhasználók szerint az Apple Music a legkevésbé népszerű szolgáltatás, viszont a fiatalok körében nagy sikernek örvendenek.

streaming-music

A legnépszerűbb három streamszolgáltató a YouTube, Pandora és az iHeartRadio volt. Fontos megjegyezni, hogy az első öt helyezett kínál ingyenes, hirdetésekkel teli streaminget, míg az utolsó kettő nem. Természetesen ez nagy hatással volt a válaszadóknál, hiszen sokan használják az ingyenes tartalmakat. Viszont ha a fizetős szekciót nézzük, akkor nem sokban maradt el az Apple az Amazon szolgáltatásától.

Ha korosztályokra bontjuk a felmérést, akkor jól kivehető, hogy az Apple Music első sorban a Z generációnál a legnépszerűbb, akiket a 25-34 éves korosztály, majd a 35 felettiek követnek. Igazából itt elmondhatjuk, hogy minél fiatalabbak az emberek, annál jobban érdeklik őket az Apple Music és a Spotify párosai.

Természetesen nem beszélhetünk egy nagyobb és átfogó felmérésről, hiszen csak 1 900 amerikai ember válaszát tükrözi az alábbi statisztika. Kiindulópontnak megfelel, viszont több ember részvételével feltehetően másabb arányok jöttek volna ki.

Ne feledjétek, a nyolcadik születésnapját ünneplő iDoki hatalmas kedvezménnyel állt elő, melyet egészen szeptember végéig vehettek igénybe. Bővebb részleteket itt találhattok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!