Ilyen újdonságokat kap az iPhone 8; újabb Emmy-t zsebelt be az Apple – mi történt a héten?

HusztiD 2017.09.02. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 394

Rengeteg hírünk volt ezen a héten is, de a jó hír, hogy az Apple végre hivatalosan bejelentette az iPhone 8 event helyszínét és időpontját. Természetesen ezen felül még egy rakás érdekes hírünk volt, melyek közül összeszedtük a legérdekesebbeket.

iphone-8-event

Így vezérelhetjük majd a Home gomb nélküli iPhone 8-at

Ha minden jól megy, két héten belül az Apple bejelenti az iPhone 8-at, viszont ezt megelőzően érdekes új híreket közölt le a telefonról a Bloomberg csapatától a jól ismert Mark Gurman. A beszámoló szerint az almások új gesztusokkal és funkciókkal látják el a telefont, ha már az ikonikusnak nevezhető Home gomb kimarad belőle.

iphone-8-function-area-concept-image-005

Bővebben itt.

Vékonyítás helyett idén vastagít az Apple

Mióta az Apple piacra dobta a legelső iPhone-t, azóta volt bevett szokásuk, hogy minden egyes azt követő generációnál lefaragnak a telefon méretéből egy kicsit. Ennek sokan örültek, hiszen az évek előrehaladtával folyamatosan egy vékonyabb készüléket kaptak, viszont voltak olyanok, akik nem igazán rajongtak érte, mivel ezért cserébe kisebb aksit kaptak a telefonok.

iphone-8-colors

Bővebben itt.

Ennyire pofonegyszerűen konfigurálható a HomePod

Lassan egy hónapja annak, hogy kiszivárgott a HomePod szoftvere, melyből szinte minden fontosabb adatot megtudhattunk az iPhone 8-ról, valamint az Apple Watch 3-ról egyaránt voltak érdekes infók. Ezúttal viszont némileg fordult a kocka, ugyanis az iOS 11 hetedik bétájából derült ki pár újdonság magáról a HomePod-ról.

homepod_display_full.jpg.og

Bővebben itt.

Viszonylag lassú lesz az iPhone 8 vezeték nélküli töltése

Egy ideje pletykaszinten köztudott, hogy az iPhone 8 mellett az iPhone 7s modellek szintén megkapják a vezeték nélküli töltés funkciót. Elviekben mind a három modellben lesz egy új komponens, amely ezért lesz felelős, így a hagyományos, vagyis a kábeles töltés mellett már az induktív megoldás egyaránt szóba jöhet.

iphone-8-render1

Bővebben itt.

Sirinek köszönhetően nyert újabb Emmy-t az Apple

Az Apple egyike azon vállalatoknak, aki Emmy díjat nyert  a hét folyamán. Ezt pedig nem másnak, mint Sirinek köszönhetően – igen, jól olvastátok, nem történt elírás. A National Academy of Television Arts and Sciences nem olyan rég egy sajtótájékoztató berkein belül jelentette be mindezt.

tim-cook-arms-event

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején megtudhattuk, hogy egy felmérés alapján az iPhone felhasználók egyötödét érdekli a nyolcas modell, majd nem sokkal később láthattuk a 2017-es iPhone felhozatal mintadarabjait. Újabb felmérésből kiderült, hogy az iPhone felhasználók a leghűségesebbek, majd jött a hír, hogy az iOS 11 egyik újdonsága bemutat a Google-nek. Végül az Apple ismételten útnak engedte az új szenzorokkal szerelt önvezetésre képes autóját.

maxresdefault

A hét második felében hasznos újdonságokkal frissült a YouTube, majd megtudhattuk, hogy mégis igény mutatkozik egy LTE képes Apple Watch-ra. Sajnos egyelőre úgy néz ki, hogy az Apple számára nem igazán akar összejönni a 4K biznisz, valamint már az elemzők se tudják nagyon, hogy mire számíthatnak az iPhone 8 megjelenését követően. Végül, de nem utolsó sorban megtudhattuk, hogy hogyan vezérelhetjük az iPhone 8-at, majd az Apple bejelentette a médiaesemény hivatalos időpontját.

Ezek jutottak a harmincötödik hétre. A következő napok folyamán nagy valószínűséggel megkapjuk az új szoftverek GM verzióit, utána pedig már nem kell sokat aludnunk ahhoz, hogy az Apple bemutassa az idei évi újdonságait, köztük az iPhone 8-at.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!