Sirinek köszönhetően nyert újabb Emmy-t az Apple

HusztiD 2017.08.30. 09:55 Kiemelt hírek, Siri 0 db 198

tim-cook-arms-event

Az Apple egyike azon vállalatoknak, aki Emmy díjat nyert  a hét folyamán. Ezt pedig nem másnak, mint Sirinek köszönhetően – igen, jól olvastátok, nem történt elírás. A National Academy of Television Arts and Sciences nem olyan rég egy sajtótájékoztató berkein belül jelentette be mindezt.

Természetesen nem az Apple volt az egyetlen tech vállalat, kik megmérkőztek eme díjakért. Többek között ott van a listán a DJI, akiket a különféle drónjaikról ismerhetünk, az Apple ősi riválisa a Microsoft, vagy éppen a napjaink egyik kedvelt média oldala, a YouTube.

Az almások a Siriért kapták meg az Emmy-t, hiszen ők voltak a legjobbak az úgynevezett TV tartalmakhoz köthető kontextusos hang-navigáció kategóriában. Ez természetesen Siri és az Apple TV párosához köthető, hiszen a két évvel ezelőtt piacra dobott negyedik generációs set-top box már Siri támogatással érkezett, melyre korábban nem volt példa. A többi versenyző között természetesen ott volt a Comcast, Microsoft és a Nuance egyaránt.

Ha a drónos kategóriát nézzük, akkor ott egyértelmű a DJI sikere, de ha a videózást illetően a szerzői jogvédelmet vizsgáljuk, akkor bizony a YouTube-nak járt az elismerés.

Egyébként nem ez az első eset, hogy Emmy-t nyert az Apple. Legutóbb például 2014 folyamán, az aktuális karácsonyi reklámjukért kaptak Emmy díjat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!