Itt vannak a nyolcadik generációs Intel Core processzorok

HusztiD 2017.08.22. 11:56 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 415

intel-8th-gen

Szűk egy héttel ezelőtt az Intel megszellőztette, hogy mit várhatunk a következő év folyamán, most azonban bemutatták a nyolcadik generációs Core processzoraikat, ami sokkal inkább a hetedik széria újragondolt verziója. Vagyis mondhatjuk azt, hogy az Intel új, de gyorsabb Kaby Lake processzorokat dob piacra.

Ez meglepően szokatlan lépés a gyártótól, ugyanis se nem csökkentették a gyártástechnológiát, valamint új architektúrát sem mutattak be. Viszont az ígéretek szerint a nyolcadik generációs chipek 40 százalékos gyorsulást hoztak a jelenleg piacon lévő chipekhez képest. Információk szerint az új processzorok órajelei kisebb frekvencián ketyegnek, viszont bemutatkozott a második generációs Turbo Boost technológia, melynek köszönhetően terhelés alatt jobb teljesítményt tudnak a chipekből kisajtolni.

Ugyan a Coffee Lake processzorokról még nem sokat tudunk, de az ígéretek alapján ezek lesznek a következő célpontjai az Intelnek. Elviekben ezek szintén 14 nanométeres gyártástechnológiával készülnek, viszont újabb teljesítménynövekedéseket hoznak a most bejelentett chipekhez képest. Ezt követően jön majd az Ice Lake család, amelyektől szintén kisebb-nagyobb teljesítménynövekedés várható. Ezek újdonsága pedig a 10 nanométeres gyártástechnológia lesz.

Mivel az Apple nem olyan régen frissítette a MacBook felhozatalát, ezért nem nagy rá az esély, hogy hamarosan kiadják a nyolcadik generációs Intel processzorral szerelt masináikat. Lehetséges, hogy az almások számára a következő lépcsőfok már a Coffee Lake család lesz, de arra viszonylag még sokat kell várni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!