Jövőre nagy divat lesz az arcfelismerő funkció az okostelefon-gyártók körében

HusztiD 2017.08.18. 17:25 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 174

qualcomm

Az Apple kapcsán hónapok óta olvashatunk arról, hogy az arcfelismerés lesz az iPhone 8 egyik újdonsága. Nem egy forrás nyilatkozott már arról, hogy az almások még a Touch ID-t is kihagyhatják a telefonból, hiszen az úgynevezett Face ID lesz a jövőbeli hitelesítő eljárás.

Nagyon úgy néz ki, hogy ezt megirigyelhetik a gyártók. A CNET beszámolója szerint Qualcomm jövőre dobja piacra a csúcs Snapdragon processzorát, ami külön infravörös szenzorral lesz felvértezve. Természetesen nem csak gyorsabb és energia-hatékonyabb lesz az új chip, de a modulnak köszönhetően elérhetővé válik az arcfelismerés, valamint a 3D letapogatás.

Pontosabb információkat nem tudni, hogy mikor érkezik, de feltehetően a jövő év elején dobhatják piacra. Egyelőre azt sem tudni, hogy mely gyártók készülékeiben lesznek benne ezek az új processzorok. Mondjuk ha a következő év elején érkezik a chip, akkor nem kizárt, hogy a Samsung soron következő S9 telefonja ezzel a technológiával lesz felvértezve.

Ami pedig az Apple-t illeti, mi nagyon kíváncsian várjuk, hogy mit mutatnak be egy hónap múlva. Szinte már-már biztosra vehetjük az arcfelismerést, de a nagy kérdés mégis a Touch ID-t illeti, hiszen azt lehet, hogy csendben kivégzik. Ezeket követően pedig a konkurenseket szintén érdemes lesz megnézni, hogy mennyire hajlanak ők is az arcfelismerés felé.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!